IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Škoda Auto си постави амбициозни цели

През последните години продажбите на Skoda по света растат бързо.

Škoda Auto си постави амбициозни цели
Това е дало самочувствие на чешките производители, част от групата Volkswagen, да си поставят амбициозната цел да продават по 1.5 милиона автомобила годишно.
 
 
Това е почти два пъти повече от реализираните автомобили с марката на Skoda през миналата година. Целта да се удвоят продажбите ще се изпълнява и с пускането на редица нови модели, първият от които ще бъде малък модел, разположен под Fabia в моделния ред на фирмата.
 
 
Шефът на Škodа, Винфрид Валанд (Winfried Vahland) заяви пред журналисти, че поставената цел трябва да бъде изпълнена през следващите пет до десетина години. За същото време повече от половината произвеждани шкоди ще се правят извън Чешката република, каза Валанд. Производството ще става основно в Китай, Индия и Русия. Засега от Skoda не планират експанзия в Америка.
 
В самата Чехия капацитетът на заводите на Skoda ще се увеличава. Валанд обаче не изключи в недалечно бъдеще да се внасят някои модели на Skoda и в Чехия, както и възможността в чешките заводи на фирмата да се произвеждат модели на други марки. Освен мини автомобилът, който ще се прави от следващата година, Валанд съобщи, че ще започнат производството и на нов семеен автомобил, който ще бъде разположен в моделния ред на фирмата между Fabiа и Octaviа.
 
 
Стана ясно, че през следващите 5 до 10 години Skoda ще прави 10 или повече свои модели. В същото време Валанд заяви, че „времената в които Skoda e била евтина версия на Volkswagen са минали”. Целта е марката да се налага на пазара с качество, надеждност и дори лукс, добавя Валанд.
 
0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    коча ( преди 13 години )
    До incompetent: ами в пежо 406 не ти ли е удобно бе дингил, пробвай и после па ше говорим
  • #17
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Ще си удвоят мизерните продажби от 5 до 10 години...?!? Тези или са ***,или мисслят останалите за такива.*** смотаната фирма-клонинг!
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Млада Болеслав ( преди 13 години )
    Браво Skoda!!!
  • #15
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    "Skoda ще прави около 10 свои модели" НЕГРАМОТНИЦИ!!! Виждате ли грешката си на ниво 3-ти клас? Какви хора пишете тези статии? *** ли сте, ниграмотници ли сте, пияни ли сте, дрогирани ли сте или сте някъде другаде на работа, а статиите ги пишете набързо когато излезе шефа. ---------------------------------------- Аахахахааха, човека е откачил от нерви бе,не го изнервяйте така.Хахахааааааааа, абсолютно е прав иначе :))) ХАхаха,направо ако сте му пред очите, ще ви разстреля всички от упор
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    passatora ( преди 13 години )
    V autobuild 4etox to4no obratnoto predi 1-2 meseca kadeto pi6e6e ,4e skoda se e pouvlqkla s качество, надеждност и дори лукс i v bade6te ,6e se vra6tat kam eftinoto za6toto prodajbite im bili spadnali zaradi eftini marki kato Dacia,Hyundai
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    incompetent ( преди 13 години )
    Моят тест за вътрешно пространство на кола е следният - качвам се на шофьорското място, настройвам седалката да ми е удобно за каране (190см съм висок), след това сядам отзад да проверя колко удобно бих се возил. Карал съм и съм се возил в много и разнообразни коли (S-класа, 7-ца или А8 не съм) и единствените 2 коли, в които гореспоменатият тест е бил напълно успешен са пикапът Ford F150 XLT и Skoda Superb. Евала на Skoda за тази кола! Много по-важно е мястото за крака от широчината.
  • #12
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Браво на Вас!!! ( преди 13 години )
    Нищо лошо няма в тази работа. Обаче... Много лошо впечатление прави това, че неудобните думи на шефа на Шкода сте ги "изрязали"! Особено от последнията абзац на оригиналната статия, където се казва, че Шкода не може и не трябва да използва винаго върховите технологии на ВАГ! Ако някой се интересува- да посети линка, да си го преведе и ще се информира. Според мен даването на НЕПЪЛНА информация от една МЕДИЯ е почти равно на ЛЪЖА...
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Браво на Вас!!! ( преди 13 години )
    Статията явно сте я превели и преписали от тук:http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/clanek.phtml?id=681334От там ви идват и граматическите грешки. Поради същата причина на някой места думата Skoda има хачка на буквата "S"- както е в заглавието.
  • #10
    9 rate up comment 4 rate down comment
    ili ( преди 13 години )
    Evala na chehite,spored men greshkata im e,che prenebregvat pazara v USA
  • #9
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    хйчо,както и ти си ми съмнителен, че може и да работиш за Аутомедия...