IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche подготвя новото поколение на Boxster

Това са най-ясните шпионски снимки от новия Porsche Boxster. Направени са по време на тестове на бъдещия Boxster на пистата Нюрбургринг.

Porsche подготвя новото поколение на Boxster
По-голямата част от маскировката е свалена, като голяма част от новите панели на каросерията, включително части от предницата и вратите, сега се виждат ясно.
 
 
Както е нормално при дизайна на новите поколения на моделите на Porsche, промените са еволюционни, не революционни. Така е и при новата генерация на Boxster, макар общата дължина на колата и разстоянието между осите да са увеличени. Дължината на автомобила е почти 4.4 метра, което дава повече място за пътниците и багажа.
 
 
Това увеличаване на размера при този модел не е случайно. Прави се за да освободи повече място в моделния ред на Porsche за нов „baby Boxster”, който ще бъде направен на базата на VW BlueSport roadster. Новият Boxster (заедно с Cayman) вече няма да бъдат произвеждани от финландската фирма Valmet, чиито контракт с Porsche изтича. От 2012 производството на тези два модела ще бъде пренесено в Щутгарт.
 
 
Производителите казват, че всеки панел от каросерията на Boxster ще бъде нов и по-лек, като това важи и за платнения покрив.
 
Бъдещият Boxster е показателен за протичащия при Porsche процес на „downsizing” при двигателите. Отговарящият за Boxster в моделния ред на Porsche, Ханс-Юрген Вьолер казва, че се предвиждат четирицилиндрови двигатели за този модел, като дори е възможно са се появят и трицилиндрови турбоагрегати.
 
 
„Boxster с четирицилиндров двигател или дори с трицилиндров турбодвигател може да предложи мощност от 180-200 к.с. и да има вредни емисии от CO2 в рамките на 180 г/км.” казва Вьолер. „Ако погледнем историята на модела Boxster, той стартира именно с двигател имащ мощност от 200 к.с. и обем 2.5 литра и потребителите могат да приемат това”, допълва той.
 
Porsche e сред фирмите подложени на най-висок натиск от законодателството на ЕС за намаляване на вредните емисии от СО2. Това е причина от фирмата да се обърнат и към електромобилите, чрез които да намалят средните емисии от СО2 на своята флотилия.
0 от 500