IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot iOn с немска награда

Френското возило е отличено в категорията „Електрически Автомобили“ на еСarTec 2010.

Peugeot iOn с немска награда

В рамките на второто издание на международния салон еСarTec в Мюнхен, Провинция Бавария учреди еСarTec Awards за забележителни иновации и инициативи в областта на електрическата мобилност.

Журито, съставено от представители на TÜV, ADAC и на германската асоциация Solare Mobilität, трябваше да отличи най-значимите от 113 разработки и проекти, разделени в 7 категории : електрически превозни средства (леки и лекотоварни автомобили, двуколесни), електрически задвижващи системи, системи за съхранение на електрическа енергия, инфраструктури за презареждане...

В категорията „Електрически Автомобили“, журито присъди първа награда на  Peugeot iOn, който от края на 2010 година ще бъде първият 100% електрически автомобил от ново поколение на пазара в Европа.

Peugeot iOn е електрически градски автомобил с 4 места/4 врати и дължина 3,48 м. Той развива мощност от 47 kW (64 к.с.) и максимална скорост 130 км/ч. Литиево-йонната батерия осигурява автономия от 150 км в стандартните за Европа условия на движение.

Peugeot iOn е екологичен и модерен, като запазва комфорта и сигурността на малките автомобили с двигател с вътрешно горене, заявиха немците, при връчването на отличието.

0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    tig ( преди 13 години )
    За батериите на тези не знам, но знам, че Приусите им дават lifetime warranty на батериите, което с малки букви е уточнено на 10г. Ако батерията наистина издържа толкова си струва.Между другото, досега няма преебана батерия на приус официално, сменяни са само след катастрофи.
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Sigismund Freud ( преди 13 години )
    1.Къде? - Където има зарядно.Ти телефона в банята ли си го зареждаш?2.Как? - Нама време и място да те уча сега на електротехника...3.За колко... - зависи от тока на заряд->тока на зарядното.4.С колко дълъг... - животът на батериите е в цикли,в години се измерват други работи.5.Цебата на смяната в каква валута я искаш? С ДДС или без? Фирма или не?
  • #1
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Любопитен ( преди 13 години )
    Къде, как и за колко време ще се зарежда за следващите 150км? С колко дълъг живот в години са батериите и колко струва смяната им след това?