IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ало, меки са ти гумите!

Трябва ли ви информация за налягането в гумите на личния ви смартфон?

Ало, меки са ти гумите!

Continental смята да предложи система за следене на налягането в гумите, която се контролира през смартфон. Новото изобретение ще ви съобщава на мобилния телефон, ако са ви меки гумите, но също и при помпане, кога сте достигнали оптималното налягане.
 
Според Continental т.нар „Filling Assistant“ ще ви направи независими от неточните показания на различните уреди за помпане на гуми. Когато помпате, при достигане на оптимално налягане ще получавате на телефона си звуков и светлинен сигнал. Технически системата действа със сензори монтирани в гумите, които обаче се комбинират с фабрично монтирана електроника в колата, която изпраща сигнала до смартфона ви.
 
Filling Assistant-ът може да влезе в серийно производство през 2013. По същото време, според Continental ще бъдат произведени и първите гуми, чийто сензори за следене на налягането няма да са разположени на винтилите, а под повърхността на триещата се част от гумата.
0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    aaauuu male ( преди 13 години )
    male da pzi boje toztvoq fr golem e ***
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Night Fury ( преди 13 години )
    За това най-добре с крачната помпа :)
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Blake ( преди 13 години )
    Ти внимавай с манометрите по бензиностанциите... Един познат така си гръмнал гума на бензиностанция - помпи си, и случайно минава някакъв човек, и му вика "Внимавай, че тоя манометър показва с атмосфера и половина по-малко!", и докато му го каже, и гумата на парцали...
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    nixi ( преди 13 години )
    Абе тя системата не е лоша, ала накрая ще се превърнем в *** дето сами за нищо не се сещат, даже и да се изпикаем няма да можем ако айфона не ни каже :)
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 13 години )
    По време на шофиране, гумите загряват и налягането в тях се повишава. Ако с манометър си мерил на студено (както трябва) - нормално.Ако загрети гуми показва о.к. налягането, всъщност не е.
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Той ( преди 13 години )
    Хубав замисъл и дано реализацията е добра. Само за пример последния път като си мерих гумите , които стандартно трябва да са 2,3 бара. С обикновен манометър ми показваше че са 1,9-2,0 бара. Спирам да помпя на една бензиностанция и там апарата ми показваше 2,4-2,5 бара , ако бях на 3-то място сигурно нещо по средата щеше да покаже.
  • #1
    22 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 13 години )
    Хората масово неглижират този ключов параметър на автомобила си - налягане в гумите.Неподходящото налягане засяга поведението на пътя, сигурността, комфорта, разхода на гориво, риска от повреда на гума или джанта и пр. Никой не се сеща да погледне и регулира налягането, а за повечето хора дори е неизвестен простия факт, че налягането се настройва при студени гуми.