IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И „Зелените” автомобили са проблем за природата

Хибридните и електрическите автомобили нанасят също вреди на природата при своето производство.

И „Зелените” автомобили са проблем за природата
Toyota Prius например, която се оказва не толкова „приятелски настроена” към природата, колкото се очаква. Тези изводи се правят в изследване на самата фирма Toyota.
 
 
При проучване на въздействието върху природата на един Prius при неговия жизнен цикъл, Toyota открива, че при производството на хибридния модел се отделят не по-малко не-метанови хидровъглероди и твърди частици в сравнение с производството на стандартни автомобили.
 
Това се дължи на производството на електродвигателите и на никел-хидритните акумулатори, при което се освобождават повече вредни емисии. Когато се сравняват подобните емисии освобождавани при производството на други автомобили от същия клас, Prius замърсява повече от тях.
 
Разбира се при експлоатацията на колата, Prius е много по-добре от повечето други автомобили, когато става въпрос за вредни емисии от въглероден двуокис (C02), от азотен окис (NO) и от серен окис.
 
От Toyota заявяват, че ще използват резултатите от изследването за понижаване на вредните емисии при производството не само на Prius, но и на други хибриди, като Lexus RX 450h и HS 250h.
 
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Засега най- екологиччната и икономиччна перспектива си остава биодизелът. Настройването на дизелови аграгати към такова гориво не би трябвало да е толкова невъзможно, отделно не се пилеят пари за батерии, не се инвестира в безумни технологии, със съмнителен успех, няма проблем с презареждането, както е при ел. колите, а и от динамиката на автомобила не се губи, а биодизела е неизчерпаем, защото се добива промишлено.
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 13 години )
    ми айде ходи с акава кола от софия до несебър. откривателщ на истини.
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    W12 ( преди 13 години )
    Хибридните и електрическите автомобили нанасят също вреди на природата при своето производство.Верно ли бе, чак сега ли се сетихте, аз тога от кога го разправям , че по голям глопост от хибрида нямаНито икономично нито екологичноИситната е в колите на сгъстен въздухhttp://***.mdi.lu/english/
  • #3
    3 rate up comment 6 rate down comment
    :) ( преди 13 години )
    Аха, а към това като се прибави факта, че се произвеждат само в Япония и пренасящия ги кораб отделя колосална мръсотия докато стигне до щатите и Европа, какво прави с уравнението?
  • #2
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Иван ( преди 13 години )
    CO2 не е причина за глобалното затопляне, нещо което не се споменава в масовата медия по обясними причини. Това е поредната пропаганда; факт е, че само преди няколко стотин години Земята е била драстично по-топла, затова говорят стенографиите в Северна Европа с плодове характерни за по-южни региони. Плюс това има много учени, които не са съгласни с хипотезата на Ал Гор и други последователи на NWO. Електрички ни трябват, защото вече сме изчерпали повече от половината петрол!
  • #1
    8 rate up comment 10 rate down comment
    HiComm ( преди 13 години )
    Нека сега вчерашния шльоко пак да обяснява как Приуса не можел да се мери с новите дизели.Разходът им е на кантар,но като цена разликата е двойна в полза на дизелите в същя клас.Направо утрепват пластмасовия Приус!