IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ ще изнася автомобили за Европа

Руската фирма Sollers ще започне експорт на SUV модела UAZ Patriot и на UAZ Pickup в Европа.

УАЗ ще изнася автомобили за Европа
За целта автомобилите са преминали през тестове и са получили сертификати в Италия за съответствие с екологичните норми Euro-4.
 
 
Автомобилите за Европа ще бъдат доработвани от италианския партньор на Sollers, фирмата Gruppo Spa Martorelli. Работата по привеждане на руските двигатели към изискванията на Euro-4 е започнала в началото на тази година, а през септември производителите са получили съответния сертификат от Министерството на транспорта в Италия.
 
Според информацията идваща от Уляновския автомобилен завод, през октомври Sollers е подписал договор за доставка на Patriot и Pickup в Чехия. В момента се водели преговори за доставка в Германия, Испания и Гърция. От следващата година автомобилите УАЗ ще бъдат експортирани и за Близкия изток и Латинска Америка.
 
От УАЗ съобщават, че в скоро време ще имат и нов модел, преработка на днешния УАЗ на нова платформа и с различен дизайн. Той също ще се изнася и за Европа.
 
0 от 500