IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ще прави нов хечбек

Според най-нови информации от Volvo, фирмата ще пусне изцяло нов хечбек с пет врати през 2012 година.

Volvo ще прави нов хечбек
Автомобилът ще бъде в сегмента в който сега властват модели като VW Golf и Ford Focus. Новото Volvo ще бъде създадено на базата на сегашния седан S40 (на снимката) и ще използва платформата на C30 Coupe.
 
 
Новият модел ще бъде предназначен главно за европейските пазари, защото подобни автомобили не са много популярни, например в САЩ.
 
С новият хечбек с пет врати, Volvo иска да подобри продажбите си в Европа и по света, защото през миналата година марката е успяла да продаде на всички световни пазари само 335 000 автомобили.
 
В момента производственият капацитет на заводите на Volvo е над 500 000 автомобила годишно. Шефът на Volvo, Щефан Якоби е поставил за цел пред фирмата, до десет години да се произвеждат по 800 000 автомобила годишно.
 
„През следващите 6 месеца ще изготвим нашата стратегия за растеж, при това не само на пазари като Китай, но и на утвърдени пазари като Европа и САЩ. Разработваме нова продуктова стратегия и като относително малък производител имаме шансове да растем бързо. За да се конкурираме с големите фирми трябва да сме много икономични и ефективни”, казва Якоби.
0 от 500