IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki Alto и Wagon R стават VW и Skoda

Моделите на Suzuki, Alto и Wagon R ще се появят с марката на автомобили от VW Group.

Suzuki Alto и Wagon R стават VW и Skoda
Това ще бъде първият солиден знак за коопериране между Volkswagen и Suzuki след подписаното споразумение през миналата година.
 
 
Според изданието Autocar, VW и Suzuki вече обсъждат пускането на най-новите поколения на Alto като версия на Volkswagen, а на Wagon R като Skoda. Тези модели първо ще се продават на пазара в Индия от 2012 година. На азиатския пазар двата автомобила ще заемат мястото първоначално определено за семейство Up!, което VW, Seat и Skoda сега разработват за Европа.
 
Вече е сигурно, че бъдещият Up ! няма да се продава в Индия (възможно и на други азиатски пазари), защото цената му би била твърде висока за този пазар.
 
Моделите на Suzuki с емблема на VW и Skoda няма да се различават съществено от оригиналните. Промени ще има в предните брони и вероятно при фаровете. Панелите на каросерията и интериора няма да се променят.
 
 
Малко странно е, но от VW изглежда са се съгласили дори да ползват двигателя монтиран от Suzuki на Alto и на Wagon R, който се произвежда в Индия по лиценз на Fiat (дизеловия 1.3 Multijet).
 
Производството на версиите с марката на VW и Skoda обаче, ще става в завода на групата в Чакан. През миналата година индийското подразделение на Suzuki/Maruti е произвело 1.1 милиона автомобили и държи голям дял от пазара в страната. Сега се очаква сътрудничеството с VW да доведе до нарастване на производството с около 500 000 автомобила годишно.
 
Малко е вероятно моделите на Suzuki с емблемите на VW и Skoda да се появят в Европа, но не е съвсем изключено, особено за източната част на Стария континент.
 
Nissan например, вече прави това, като внася новата Micra от Индия, а Pixo е версия на Alto с емблемата на Nissan. От своя страна Suzuki внася Alto в Европа, което е произведено от завода на Maruti в Делхи, Индия.
0 от 500