IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren готви нови модели

През следващите няколко години, британската фирма McLaren Automotive ще пусне в серийно производство свой хибриден суперавтомобил.

McLaren готви нови модели
Според списание Car той ще бъде с бензинов и електрически двигател, като сега фирмата наема електроинженери, които да се заемат с електрическите компоненти на колата. Все още нама детайлна информация за хибридния суперавтомобил на McLaren, но е известно, че това ще бъде флагмана на фирмата.
 
 
В плановете на фирмата влизат още два модела – заместник на суперавтомобила F1 и по-достъпен спортен автомобил, който ще бъде от класа на Nissan 370Z и Porsche Cayman.
 
Засега McLaren има само един сериен модел – суперавтомобила MP4-12C с мощност 600 к.с, който беше показан през пролетта на тази година. Колата е с бензинов двигател с 8 цилиндъра и обем 3.8 литра.
 
Бъдещият заместник на F1 ще бъде с двигател разположен в средата на шасито, монококова каросерия от въглеводородни влакна и редица върхови технологии, които ще позволят този автомобил да бъде наречен „революционен”, казват от фирмата. Колата ще бъде в серийно производство след две години.
 
За да бъде спестено от стойността на заместника на F1, в нея ще има редица компоненти от алуминий и стомана, а не само от карбон и фибровлакна.
 
McLaren планира да продава автомобила MP4-12C в 19 страни по света. Първите екземпляри от MP4-12C ще бъдат на пазара от пролетта на идната година. От McLaren планират да продават годишно в Европа между 400 и 500 броя от този модел, за Северна Америка са предвидени 300-400 броя, а на другите пазари по света между 100 и 200 броя. Вече е известно, че цената на автомобила във Великобритания е определена на 175 000 паунда.
 
 
0 от 500