IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab 9-2 = BMW

Компактното шведско возило ще използва двигател и платформа на BMW?

Saab 9-2 = BMW
През изминалия месец стана ясно, че шведската марка ще използва двигатели на BMW за бъдещите си модели. Заговори се дори за алианс между двете компании.

Както и да е, за сега съюзът между Saab и BMW не е официално потвърден, но според днешната информация сътрудничеството между двете марки няма да се изчерпа с използването на двигатели от BMW.

Днес лично шефът на Saab Victor Muller потвърди пред медиите, че компанията преговаря с BMW за използването на платформа за новия 9-2. Става дума за новата платформа на BMW, предназначена за бъдещите модели с предно предаване и за новото поколение на Mini.

Saab 9-2 трябва да се появи през 2012 година и е много вероятно да разчита на двигател и на платформа от BMW, коментират шведите.

"Очевидно ние предпочитаме по-тясно сътрудничество с BMW, но за сега не мога да ви кажа, че то ще се осъществи", коментира Muller, като поясни, че  "BMW би бил чудесен партньор".

Припомняме ви, че шведите планират участие в Световния рали шампионат през 2012 година със своя бъдещ 9-2. Там той ще се конкурира с MINI Countryman, който се захранва от същия 1.6-литров турбо-агрегат, който ще се интегрира и в бъдещия мини Saab.
0 от 500