IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Bentley ще прави купе с четири варти

Bentley планира да пусне в серийно производство в най-близко бъдеще модел тип купе с четири врати.

И Bentley ще прави купе с четири варти

Изданието Auto Express цитира шефът на фирмата, Франц-Йозеф Паефген, който казва, че се работи интензивно по този проект. 



Бъдещото купе с четири врати ще бъде позиционирано в моделния ред на Bentley между Continental и Mulsanne. Ще се прави на платформата на Audi A7 Sportback. В конструкцията ще се използва много алуминий и това ще помогне да се постигне собствено тегло на автомобила от около 1700 кг. За сравнение седанът Flying Spur има тегло от 2475 кг, а флагмана Mulsanne - 2585 кг. 

Двигателят на новото купе с четири врати ще бъде V8 с обем 4.0 литра и турбина, който в момента се разработва съвместно с Audi. Предаването на движението ще е към четирите колела, а двигателят ще се комбинира с автоматична скоростна кутия с осем степени. 

Новият модел на Bentley ще бъде конкурент на Aston Martin Rapide и Porsche Panamera. В британската фирма се надяват този автомобил да се радва на високо търсене на пазари като този в Китай, където фирмата откри наскоро свой нов дилърски център. 

Според предварителната информация, цената на Bentley купе с четири врати ще започва от 85 000 паунда (около 190 000 лева), което е почти два пъти по-малко от цената на Aston Martin Rapide. 

Да напомним, че в скоро време се очакват още новини от Bentley. На пазара ще се появят открити версии на седана Mulsanne и купето Continental GT, а също и модернизиран Flying Spur.  

0 от 500