IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lotus Elite се оказа кабриолет

Lotus разпространи първата официална снимка от концептуалния суперавтомобил Elite, на която колата е без покрив.

Lotus Elite се оказа кабриолет
Според британското списание Auto Express, този автомобил е разработен като кабриолет, но ще има подвижен метален покрив с панорамно стъкло. Покривът ще се отваря и затваря от електродвигател монтиран в отсека зад задните седалки. 



Световната премиера на Lotus Elite беше в началото на този месец на автомобилния салон в Париж, но на щанда колата беше с вдигнат покрив и тя беше възприета като купе с 2+2 места. 

Elite е с двигател монтиран отпред и със задвижване на задните колела. Двигателят е с 8 цилиндъра и турбина, като има две версии на мощноста – 540 и 610 к.с. Двигателят ще се комбинира с роботизирана скоростна кутия със седем степени и два съединителя. Според данните на Lotus, новият суперавтомобил ще ускорява от място до 100 км/час за 3.6 секунди и ще има максимална скорост от 312 км/час. 

Продажбите на суперавтомобила трябва да започнат през 2014 година. Бъдещият Lotus Elite ще се конкурира с модели като Ferrari California, Aston Martin DB9 Volante и бъдещия Mercedes-Benz SLS AMG Roadster. Според предварителната информация цената на автомобила във Великобритания ще бъде 115 000 паунда (около 260 000 лева).
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    incompetent ( преди 13 години )
    И на мене ми харесва. Но пък се опасявам от този рязък завой, който компанията прави. Особено в оглед на това, че масово производителите вече се целят към малки двигатели и по-олекотени конструкции. А Лотус бяха вече там...
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    reventon ( преди 13 години )
    novite razrabotkii na lotus,sa neveroqtni,6te trqq da po4akame o6te malko de..
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Лудница е тая кола, няма такава красота.. и като си представя че това е Лотус с такава мощност и задно..кеф!
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    atz ( преди 13 години )
    това не е новина - на официалния сайт на Лотус колата е презентирана отдавна и се вижда ясно, че е CC