IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bentley Continental с двигател V8 и скоростна кутия с 2 съединителя

Bentley разработва нов двигател с осем цилиндъра, който ще се комбинира със скоростна кутия с два съединителя.

Bentley Continental с двигател V8 и скоростна кутия с 2 съединителя
Тази комбинация ще се монтира на новата модификация на спортното купе Continental GT. Сега инженерите на британската фирма изясняват конкретните начини на адаптация на скоростната кутия към новия двигател. 



Досега всички версии от семейство Continental са с двигател W12 с различна мощност и с автоматична скоростна кутия ZF с шест степени. 

Новият двигател с осем цилиндъра е разработен от Bentley съвместно с Audi и ще има работен обем 4.0 литра. Засега не се съобщава каква ще бъде мощността му. За сметка на това обаче е известно, че равнището на изпусканите вредни емисии ще бъде с 40% по-ниско в сравнение с двигателя W12. 

Скоростната кутия с два съединителя ще бъде взета от Audi. 

Според британските производители, версията с двигател V8 няма да бъде позиционирана в моделния ред като по-достъпна и евтина базисна версия. Моделите с двигатели V8 и W12 ще се намират в моделния ред „един до друг, на едно равнище”. Очаква се версиите на Bentley Continental с двигател V8 да се появят на пазара до 2 години.  
0 от 500