IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова информационна система за автомобилисти нарушители в ЕС

В Брюксел обсъждат нови правила, които ще засегнат всички водачи от ЕС, които са допуснали нарушения на правилата в чужбина.

Нова информационна система за автомобилисти нарушители в ЕС
Белгийското председателство на Съюза се кани да предизвика дебати за въвеждане на система за обмен на информация за извършени нарушения във всички страни членки. 



Амбицията е, в ЕС да се въведе информационна система показваща извършени нарушения по пътя, независимо от страната в която са регистрирани. 

Тук засега не става въпрос за изравняване и уеднаквяване на наказанията за нарушенията по пътя, а за обмен на информация за извършителите на нарушения. 27-те страни членки ще направят нова информационна система, която ще позволява на полицията във всяка от тях да види нарушенията на даден водач, направени във всяка от държавите членки на Съюза, а не само в страната където колата е регистрирана. 

В този списък ще влизат и нарушенията установени с технически средства, като камери по пътищата и улиците. Засега всяка от държавите от ЕС ще решава сама как да постъпва с наличната информация и как да я използва при налагането на наказания за нарушения на правилата на движение. Очаква се приемането на тези промени да стане реалност още преди края на следващата година.
0 от 500