IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet модернизира Captiva

Chevrolet Captiva се произвежда в Корея от 2006 година без съществени промени.

Chevrolet модернизира Captiva
Това е дало основание Chevrolet да модернизира станалия вече популярен свой SUV модел. Обновеният Chevrolet Captiva ще има официалната си премиера в Париж в края на този месец и началото на другия. 



Captiva ще една от четирите световни премиери на марката Chevrolet, заедно с Aveo, Cruze с пет врати и новия Orlando. Chevrolet е модернизирал из основи Captiva, като колата е с изцяло нова предна част. Доста промени има и в наборът от двигатели предлаган с модела. 

Дизайнът вече е в стила на най-новите модели на фирмата, познат от Cruze и новия Aveо, но няма тяхното агресивно излъчване. В центъра е новата предна маска с хоризонтална лайсна с фирменото лого. 



В горната част на маската са изцяло новите фарове a, мигачите вече са в черупката на външните огледала и са диодни. На колесните арки има по-големи предпазни кори. Каросерията се предлага и с нови цветове. Джантите са с размер (по желание) от 17 до 19 цола. 



Обновената Captivа се предлага с четири нови двигатели, които ще се комбинират с механична или автоматична трансмисия с 6 степени. Новите двигатели включват бензинов с обем 2.4 литра (125 kW) и 3.0 литра (190 kW), както и два варианта на турбодизеловия двигател с обем 2.2 литра (120 kW и 135 kW). 

Новият бензинов двигател с шест цилиндъра 3.0 (190 kW) е със система за директно впръскване на горивото и променливо отваряне и затваряне на клапаните. С него модернизираната Captiva ще стане един от най-мощните SUV модели в средния клас на европейския пазар. Двата турбодизелови агрегати, също като бензиновия с обем 2.4 литра, ще могат да се поръчат или с предно предаване или със система 4х4. 



Оборудването на новата Captivа ще бъде доста богато, като още в стандарта ще има система за контрол на стабилността, спирачен асистент и 6 въздушни възглавници. Ще може да се поръча вариант с пет или със 7 места. 

Сред системите подпомагащи водача при Captivа ще бъде и  Hill Start Assist, както и автоматична ръчна спирачка, която е освободила още място в средната конзола, където са поставени две поставки за бутилки и чаши. 

Интериорът на колата също е обновен, изработен от нови и по-качествени материали. Аудиосистемата е с изходи за  Aux-in, USB-port и Bluetooth. 

На европейските пазари новият Chevrolet Captiva ще се появи през пролетта на следващата година.  
0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    нищо неразбираща :) ( преди 12 години )
    и да добавя... а коли мой набор - от 25 нагоре, определено в много случаи са по-здрави от новите! И не е истина, че мерцедеса и БМВ са най-зравите, както малки'пичове'изказват мнение , защото виждам какво става! та, каквато и кола да купиш, може да се окаже с повече проблеми от друга, не е толкова решаващо марката /е без съмнение някои от тях са с доказани методики в производството,м суровини и материали и други/! половината разбирачи, обаче само голф 2 могат да си позволят и завиждайки плюят!
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    нищо неразбираща :) ( преди 12 години )
    Не разбирам от коли, не съм активен шофьор, но хората около мен са сменяли много повече коли от много други...По същество - Каптива от 3 години - първата спаси приятелят ми и двама други след падане в пропаст - 50 метра.....почти без драскотина.....Качи се и на връх Ботев!!! Втората също върви по стъпките на първата! в сравнение с тойота - джип и мерцедес, и задължително Hummer и X5 - пространството вътре е много по-добро, возенето е по-меко! Леко се кара, дори от неопитни шофжори, като мен!
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    rafa224 ( преди 13 години )
    Омръзна ми от разбирачи, които като "лисицата и гроздето" сямо критикуват.Аз съм голям фен на Ауди. Сменил съм 4ри и преди няколко месеца си смених А6 цата с Каптива.Първо на разбирачите да кажа, че Каптивата не е подобие на Опел, а Опел Антарата е Каптива и направен изцяло на нейна основа.Другото е, че това е SUV на GM направен за еропейския пазар и това, че се сглобява в Корея в бившите заводи на Деу не го прави корейски.Разгледаите американските SUV и открийте приликите с Каптивата и Антарата
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    krasi ( преди 13 години )
    imame 4 slujebni captivi jipkite sa sravnitelno zdravi ne davat qdove no imat problem s lamarinata mnogo e slaba legnete pod kaptiva na 2 3 godini karana zimata i se zagledaite vnimatelno s ednata imahme problem otka4i i se nqkakva kora ot dolo a pod nq rajdata be6e kato opel vektra na 15 godini napravo ne mojah da povqrvam no e fakt neka4estvena lamarina i evtini materiali kola da q kara6 4 5 godini i na skrap tova e moeto mnenie za jipa ina4e motora e strahoten mnogo pargav i mi haresva
  • #18
    0 rate up comment 2 rate down comment
    ИКА ( преди 13 години )
    Собственик - кой ти каза че нямаме - моята каруца дето не е 4х4 струва около 20 000 отгоре на Каптивата. Но не е въпроса в цената а че се купуват високи, нестабилни коли с висок разход на гориво и скъпи гуми само и само да караме SUV - за същите пари които си се бръкнал за каптивата се взема един клас отгоре нормален автомобил - хем по-широк вътре, хем по магистралите не се клати като ...Последно спирахме да местим хора от ML на баща ми в моята кола че им стана лошо по пътя Варна-Бургас!
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Собственик ( преди 13 години )
    А относно японските джипки, гледах ги и цените са им същите като на Каптива (с данъчни кредити и тн.), така, че не пишете глупости.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Собственик ( преди 13 години )
    Имам Каптива от началото на 2007г. и е перфектна, не са използвани най-скъпите материали, но и цената е такава. Нямам никакви грижи дори след като я размазах сериозно преди 1 година (нямах и драскотина) и я оправих след това от КАСКО за да е като нова. Карам я и Off road, по стръмни склонове и черни пътища, и нямам никакви проблеми. За Mercedes и тн. знам, че са на същото ниво (карал съм. Момчета, купете си по една нова кола и немайте ядове, това, че нямате и за една Каптива не значи да обиждате
  • #15
    3 rate up comment 3 rate down comment
    X ( преди 13 години )
    Изглежда по-американски. Но си остава кофти автомобил.
  • #14
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Zmeycho ( преди 13 години )
    1.Псевдо джип.2.Супер скапани мотори.3.Силно некачествени материали.4.Ужасно усещане зад волана.5.Дървен външен и вътрешен вид.6.Адски смешни ауспуси тип "всяка дебарцинка на свое мнение" :)И за да не е офф поста ми ще кажа, че тва чудо фейснато изглежда добре, но съм сигурен, че отново ще скърца зверски...
  • #13
    4 rate up comment 6 rate down comment
    шпекроле ( преди 13 години )
    Шевролет - един голям гнус!Шевролет - един голям!