IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.

Едни и същи обяви се търкалят с месеци в интернет.

Употребяван автомобил от BG? Стига бе.
В последно време се наслушахме на оплаквания как бизнесът с коли на старо не върви. Как заради кризата им била паднала цената толкова, че търговците ги давали под стойността, на която са ги взели. Даже някакъв тип се жалваше в репортаж по новините как продавал на 10 хиляди лева, коли, които лично бил купувал на 20 хиляди и т.н. и т.н.

Много мразим да обобщаваме, но т.нар „нов внос“ в 90% от случаите не струва и пукната пара.

Ето ви например обява от някаква автокъща в Бургас, публикувана в български сайт:

Ето я обявата за същия автомобил (разгледайте снимките и се убедете сами ) в швейцарсkия autoscout24.ch:

Равносметката: 4900 CHF се равняват приблизително на 7400 лева към днешна дата. Исканата цена у нас е около 4600 лева отгоре, а на всичкото отгоре автомобила още го няма тук. Обърнете внимание и на информацията за навъртяните километри на километража. В швейцарската обява Lancia-та е на 211 000, а в българската – на 84 700. Та така... В нашите обяви рядко ще намерите кола на повече от 120 хиляди километра, същите коли обикновено рядко са на по-малко от 220 хиляди.

Нашият съвет е винаги да се доверявате само на най-големите, стари и доказани търговци на пазара или още по добре: информирайте се предварително за цената на автомобила, който ви интерeсува в Европа: вижте цените в mobile.de за Германия, в autoscout24.it за Италия и autoscout24.ch за Швейцария. Колите 2-ра употреба идват най-често от там. Ако не се оправяте с чуждите езици ползвайте google translate.
0 от 500
  • #80
    2 rate up comment 1 rate down comment
    kongo ( преди 13 години )
    ако ме питате мене най добре се разбира колата дали е много карана или малко гледайте *** на спирачките ако гумичката на *** е износено значи е карано много ако е износено по малко значи е по мало карана това е моят съвет
  • #79
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Митко ( преди 13 години )
    Аз на километри не вярвам. Като знам,че правя около 25 000 на година сам мога да си сметна на колко е една 10 годишна кола. Ако пък е дизел нещата са още по-сериозни. Лично съм оглеждал FIAT Stilo на 800 000км (естествено по ЕКУ а не по табло), а беше на 7 години. Аз вече предпочитам да плащам за лизингова нова кола вместо парите ми да отиват за ремонт за някоя европейска скрап.
  • #78
    5 rate up comment 0 rate down comment
    DRUGS-BUNNY ( преди 13 години )
    Аз преди години си купувах пистов мотор от Дупница.. Е, вярно.. нямаше как да ме убеждават, че го е карал дядка на 80-години и не го е "рязял" здраво, нито че собственика е бил хирург и е карал много бавно и внимателно.. Но за сметка на това ми казаха, че бил подарък за рождения ден на сина на някакъв си, пък той синковеца не можел да кара много, по 1-път в седмицата само.. - СПУКАХ СЕ ОТС МЯХ ви казвам.. :))
  • #77
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Absurde ( преди 13 години )
    Една баба моряк я е карала *** тя повече по корабите та израснали 2 дърветеа пред гаража само на 10000км нова е, па дядо доктор я карал *** тои само на пазар че бил малак града и ходел пеш... какви истории може да се чуе там направо роман да напише човек :)))
  • #76
    0 rate up comment 16 rate down comment
    ПРЕУВЕЛИЧАВАТЕ ( преди 13 години )
    КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА АКО ИМАМ КОЛА ЗА ПРОДАВАНЕ, ДА ИЗПОЛЗВАМ СНИМКИ ОТ ЧУЖД САЙТ. ТОВА НЕ Е ГАРАЦИЯ ЧЕ ИСКАМ ДА ПРОДАМ СЪЩАТА КОЛА. САМО ИЗПОЛЗВАМ СНИМКИ НА АВТОМОБИЛ КОЙТО СЪМ НАМЕРИЛ ДА ИЗГЛЕЖДА ПО СЪЩИЯ НАЧИН. НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е НЕРЕДНО.
  • #75
    7 rate up comment 0 rate down comment
    steve ( преди 13 години )
    Тези от автокъщата са прочели статията и са изтрили обяватаГАДОВЕ МРЪСНИАма то това кои не го знаеПасат 6-ца в германското мобиле под 200 000 км няма а те нашите тук ги продават на по 100 000
  • #74
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Мамул ( преди 13 години )
    Всичко е точно така - в БГ няма автомобил на над 170 000 км и да е на по-малко от 10 години. Тази статия е закъсняла с десетилетие.
  • #73
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    bravo za statiata
  • #72
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Браво за статията!
  • #71
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 13 години )
    Абе мушмуроци, друг път като забележите подобна нередност, директно съобщете на органи, които са заинтересовани от това. Тая автокъща ще се измъкне днес от закона и утре някой от вас ще пострада!