IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf

7.5
Закупена: 2017 г., Пробег: 5 500 км.
Приложимост в ежедневието
8
Надеждност
8
Оборудване
7
Пространство
7
Цена/Качество
8
Качество на материалите
7
Разход на гориво
8
Удоволствие от шофирането
7

Какво не ти харесва

  • двигателят не е сред най-добрите на VW
  • ниско качество на някои от материалите в интериора
  • някои елементи скърцат при движение по неравни пътища
VW Golf От: VWfan 31.01.2018 2199 прочитания 4 коментара
Начин на ползване:
ежедневно
На кое качество на автомобила най-много държиш:
сигурността
Начин на каране:
нормален
Допълнителни бележки
От месец април 2017 година притежавам шестата генерация на бестселъра на Volkswagen - Golf. Автомобилът се кара ежедневно и причината, поради която го взех, е че е универсален и става както за градско, така и за извънградско каране. Харесва ми комфортът на возене, както и пъргавината на двигателя, който е 1.4 TSI със 122 коня. За съжаление агрегатът не е сред най-успешните на Volkswagen, като проблемите с веригата са всеизвестни на всички. Иначе колата върви прилично, харчи нормално като за бензинов двигател - около 9 на 100 градско и 6-7 извънградско. До момента съм изминал около 5 500 км и освен обичайните консумативи, друго не съм сменял или ремонтирал. Единствените неща, които не ми харесват, са отчасти евтините материали в интериора, както и някои от детайлите, които прискърцват по движение по павиран или неравен път. Но като цяло колата е надеждна, качествена и приятна за каране. А и все още изглежда модерна, въпреки че е на 9 години.
Снимки
VW Golf VW Golf VW Golf VW Golf VW Golf VW Golf
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    roadhelp.bg ( преди 5 години )
    Не сте добре. Не бих дал пари за този модел.ИМах Голф 5 от 2005-а. Икономичен и мощен 145 к.с. двигател 2.0 TDI. Със шестата предавка разхода ми падаше ПОД 5 на 100 извънградско и около 5-6 на 100 градско. Един от последните СПОРЕД мен читави модели и двигатели на Фолксваген! Направете си сметка с вашия разход с малък мотор от 1,4 ...... немислимо и смешно за модерен автомобил. Един скапан Опел корса има по-малък разход...
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Едо ( преди 6 години )
    Имам точно същия, 92 хил му направих за 5 години - до сега по веригата не съм пипал нищо, въпреки че има някакво заколебаване при студен старт. За скърцането съм съгласен, материалите според мен са ОК. Ако съединителя почне да тресе, провери за въздух в системата. Иначе колата е много приятна и практична.
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Man ( преди 6 години )
    Имам много приятни впечатления от идентичен Голф, но с DSG кутия. Колата върви изненадващо добре за 122к.с., тиха е и добре вози. Със здраве да си я караш и безаварийно!
  • #1
    9 rate up comment 1 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Честито, добър избор. Дано да е читава бройката и да няма проблеми по двигателя.