IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel обяви завръщането си в Русия

Още през тази година стартират продажбите на 3 модела

Opel обяви завръщането си в Русия

Марката Opel, която е част от концерна PSA, се завръща на руския пазар. Това обяви президентът на алианса Карлос Таварес, според когото това решение е част от стратегическия план "PACE" за развитието на Opel. Програмата е насочена както за Европа, така и за церия свят.

"Излизането на Opel на руския пазар ще позволи на групата PSA да усили своето присъствие в евразийския регион, като ще увеличи предложения за вече съществуващите клиенти и ще се опита да привлече нови", обясни на свой ред изпълнителният вицепрезидент на групата PSA - Яник Безар.

За разширяването на бизнеса в регион Евразия ще отговаря Драган Ненадович. Той ще заема поста "регионален бранд-мениджър" на Opel и ще работи в офиса в Москва. Сърбинът има сериозен опит, тъй като е работил както в Русия, така и в Украйна.

Засега от Opel не съобщават кои модели ще предлагат на руския пазар, но според Autonews, още през 2019 г. ще стартират продажбите на три модела - Astra K, кросоувъра Grandland X и товарният Combo. Те ще се доставят на части и ще се сглобяват в завода в Калуга.

Компанията Opel напусна пазара в Русия през 2015 г., когато беше собственост на General Motors, като причина за това бяха влошените отношения между руската държава и САЩ. През 2017 г. марката става собственост на групата  Peugeot Citroen, но руският завод в Санкт Петербург, който не влизаше в структурата Opel Automobile GmbH, не бе част от сделката и си остава собстменост на General Motors.

Снимка: Opel

 

0 от 500
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    И що да не продават/произвеждат тук или там? само щото някой си бил казал, че видиш ли онези били някакви си.Печалбите са си печалби...Ако при бас дойде някой и ви каже: На ти 3000 кинта... ти ще му ги върнеш ли щото са в дребни банкноти? Не нали... същото е и с Опел... защо да не продава в Русия?
  • #1
    0 rate up comment 9 rate down comment
    invisiblе ( преди 5 години )
    сега я втасаха Опел;))