IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ADAC тест на летни гуми 2010

Този път тестващите са предпочели двата размера 185/65 R15 H и 225/45 R17.

ADAC тест на летни гуми 2010
Всяка година малко преди да настъпи пролетта германският автомобилен клуб ADAC публикува тест на летни гуми. Изводът на тестващите отново потвърждава, че който избира най-евтините възможни варианти на гуми от Далечния изток, увеличава значително риска от инцидент. На такива гуми например спирачният път на мокро е със 70% по-дълъг от този при висококачествените продукти.

За размер 185/65 R15 H, който пасва на повечето по-стари автомобили от ниския среден и компактния клас, а също и за новите модели малки автомобили, пет модели са получили най - високата оценка „особено препоръчителни“:

Pirelli Cinturato P6
Nokian H
Continental PremiumContact 2
Dunlop SP Sport Fastresponse
Uniroyal RainExpert

Прави впечатление, че наред с трите „премиум“ марки в топ 5 присъстват и продукти на сравнително по-евтините Uniroyal и Nokian.

Ето подробната таблица с 19-те тествани модели като най-добрите са най-отгоре. Освен модела на гумата, скоростния индекс и цената в евро в Германия, вертикалните колони дават още оценките за поведението на гумата на сухо (trocken), мокро (nass), оценка за шум (Geraeusch), разход на гориво (Kraftstoffverbrauch) и износване (Verschleiss). Скалата на оценките е 0,5 (възможно най-добре) – 5,5 (стойте далече).



Ето и втората таблица с по-големия размер:

Тагове: adac
0 от 500
  • #46
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 14 години )
    Че ти до слик ли си ги карал?
  • #45
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Бакшишо ( преди 14 години )
    С "Барум Брилянтис" навъртях 150 000 км.Да!И аз не вярвах-без балони и изкривявания.И изкараха като подарък на съседа оше едно лято.На дъжд е малко несигурна,на за тези пари-толкова!
  • #44
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Ценител ( преди 14 години )
    В тестовете за гуми гледам само графата с показателите за мокро!Засега Дънлоп са най-добри по тази дисциплина.
  • #43
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Ценител ( преди 14 години )
    Няма значение името на измислената държава, а производителят на продукта!
  • #42
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Юли ( преди 14 години )
    Карам за първа година с Uniroyal Rain Expert с размер 175/65/ 14. Гумите са по 85 лева и ги взех по съвет на сервиза.Колата се държи превъзходно на сухо и на дъжд, като няма разлика в поведението й.Много добра гума, като съотношение цена качество.
  • #41
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 14 години )
    Dunlop и Fulda са собстеност на Googyear.Официален вносител е фирма Примекс.Моя зимем Dunlop е произведен в Германия.Най-добре питай вносителя.
  • #40
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Yakimov ( преди 14 години )
    Не трябва да се забравя също,че производителите на гуми в световен мащаб не са един или двама,но определено 6-са световните марки,които са еквивалент на високо качество и постоянство през годините и така до днес. Това са марките:"Дънлоп","Мишлен","Континентал","Гудиър","Бриджистоун" и "Пирели"! Конкуренцията в производството на гуми, през последните 10 години е толкова голяма ,че именно гореспоменатите колоси признават с респект изключителния напредък на още две марки:"Нокиан" и "Ханкук!
  • #39
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Лошия ( преди 14 години )
    за мен лятната гума е Michelin Pilot Primacy 225/55/16
  • #38
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до дрогираното зайче ( преди 14 години )
    Стана ми интересно твойта кола колко струва, с какви гуми я караш и колко навърташ?
  • #37
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Dodo 155 ( преди 14 години )
    Доста спорите, но обърнахте ли внимание, че в тестовете влизат критерии, които не спасяват живота - шум, цена и износоустойчивост на гумата?Дреме ми, че била шумна (2Db повече), износвала се по-бързо (разликата е няколко % не е десетки хиляди км) или това, че нямало да ми падне разходът с 0,05/100.За мен е важно да спира и да държи колата на пътя.Зимата карам с Мишлен Пилот Алпин 3 и съм много доволен. Лятото съм с Конти СпортКонтакт 3. Ако човек търси нискобюджетна гума - Нокиан или Ханкоок.