IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Corvette от 1959 г. се превърна в ретро-звяр

След намесата на ателие за тунинг роудстърът ускорява до 100 км/ч за 3.9 сек

Corvette от 1959 г. се превърна в ретро-звяр

Германското ателие за тунинговане на автомобили Pogea Racing досега бе известно предимно с доработката на двигатели и рестайлингът на немски автомобили. Инженерите обаче са се заели с предизвикателството, поставено им от неизвестен клиент - да осъвременят една легендарна машина. Става дума за екземпляр от първото поколение на Chevrolet Corvette, произведен през 1959 година, който след тяхната намеса прави чудеса на пътя. Руодстърът вече ускорява от 0 до 100 км/ч само за 3.9 сек.

Изискванията на клиента са били машината да получи съвременни динамика и управляемост, но в същото време да запази автентичния си външен вид. За целта автомобилът е оборудван с ново шаси, специално изработено от американското ателие Foose, специално регулируемо окачване и нова спирачна система.

Нов е и двигателят - V8 от съвременен Corvette. Той е с обем 6.2 литра и след доработването му вече разполага с 485 к.с. и 585 Нм въртящ момент. Максималната скорост на машината е 288 км/ч. За отбелязване е, че в заводско изпълнение моторът Ls3 V8 разполага с 430 к.с.

Не се е минало и без леки промени по каросерията. За да може да се сложат големи колела, задните калници са разширени, а бронята е получила модерна светодиодна оптика. В салона пък има червено-бяла кожа, съвременен волан и мултимедийна система Alpine, която е комбинирана със сателитна навигация.

Тунерите посочват, че доработката е коствала на клиента около $295,000

0 от 500