IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 308 1.6 HDi - 1689.7 км с един резервоар

Peugeot 308 1.6 HDi измина от западното до източното крайбрежие на ЮАР 1689.7 км с един резервоар.

Peugeot 308 1.6 HDi - 1689.7 км с един резервоар
Това означава, че е имал при реални условия (не в лаборатория), среден разход от 3.4 литра на 100 км. Тестването е станало със сериен автомобил Peugeot 308 1,6 HDi 110 FAP EGS6 във версия с пет врати и мощност 80 kW. 


Колата е с филтър за твърдите частици и с автоматизирана скоростна кутия с шест предавки. 

Трасето на пробега (наречен Coast2Coast Challenge) свързва град Kleinzee на западното с град Umhlanga на източното крайбрежие на ЮАР. 

Цялото разстояние е било преминато от Peugeot в нормален режим с двама души на борда и при движение с  позволената скорост. Постигнатия среден разход от 3.4 литра нафта на 100 км означава вредни емисии от 120 г/км.
0 от 500
  • #11
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Бат Цецо ( преди 15 години )
    Пежо вози добре, обаче по отношение на качеството пълна скръб! Само обърнете внимание колко сервиза има в Б-я нови Пежо модерни направени от парите, които ние оставяме за ремонти по нашите автомобили пежо! Разхода на гориво от 3.4 добре ама да го направят в реални условия при градско и извънградско каране в държава от Европа, не да обикалят Земята да търсят само пътища с баири надолу! В България този разход е само в спряло положение!
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ?????? ( преди 15 години )
    МАРКЕТИНГОВ ТРИК.ШЕ МИНЕ АМА ДРУГ ПАТ,ТЯ ДА НЕ ВАРВИ С ВАЗДУХ БЕ.АМА САМО ВИЖТЕ КАДЕ ПРАВЯТ ТЕСТА.ДА ПРОБВАТ В ЕВРОПА,НЕ В АВСТРАЛИЯ,И СЕГА АФРИКА.
  • #9
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ??? ( преди 15 години )
    да бяха написали колко литра е резервоара поне :)ина4е ако е така дано почнат и бензините да ги правят толкова да харчат.
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Niko181 ( преди 15 години )
    Triforce, направи потребителски тест драйв - ове на 2-та модела, за които говориш. Сподели опита си с всички!
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Triforce ( преди 15 години )
    Номер 5, дай ми e-mail да ти напиша всички дефекти, дадени за 5 години от 307 SW 2.0 90 коня и от Патнер 1.9 чист дизел. До момента за двата автомобила са отишли над 7000 лева за ремонти. 5 години...
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    IMC ( преди 15 години )
    Впечатляващо, само ми е интересно дали е бил включен климатика, защото според мен нормални условия на карене при африканските температури за мен включват и климатик. Ако е бил включен шапка им свалям и да не е бил пак добре.
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Трън ( преди 15 години )
    Мноооо сте зле, ако и летеше, щеше да се заядете че друса при кацането. Нема такива ядльовци. Май само гледате, с кого и за какво да се заядете. Вместо да приемете това което хората са създали, търсите под вола теле. Сигурно карате някои таралясници на по 10-15г. и ви е яд на това което четете. Нито пише, че теста е правен в градски условия, нито че това е същия тест при който са изминати 1919км. Яжте си меките задни части.
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    от мен ( преди 15 години )
    Ако се вземе в предеид и качеството на нашите горива може и да ги мине.
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    boby ( преди 15 години )
    Що не дойдат в София да изминат 1900 км да ги питам колко резервоара ще им трябват? Подсказка - мислим да са към 4...
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    от мен ( преди 15 години )
    Хайде да видим сега кой лъже