IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 308 1.6 HDi - 1689.7 км с един резервоар

Peugeot 308 1.6 HDi измина от западното до източното крайбрежие на ЮАР 1689.7 км с един резервоар.

Peugeot 308 1.6 HDi - 1689.7 км с един резервоар
Това означава, че е имал при реални условия (не в лаборатория), среден разход от 3.4 литра на 100 км. Тестването е станало със сериен автомобил Peugeot 308 1,6 HDi 110 FAP EGS6 във версия с пет врати и мощност 80 kW. 


Колата е с филтър за твърдите частици и с автоматизирана скоростна кутия с шест предавки. 

Трасето на пробега (наречен Coast2Coast Challenge) свързва град Kleinzee на западното с град Umhlanga на източното крайбрежие на ЮАР. 

Цялото разстояние е било преминато от Peugeot в нормален режим с двама души на борда и при движение с  позволената скорост. Постигнатия среден разход от 3.4 литра нафта на 100 км означава вредни емисии от 120 г/км.
0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Рено Меган смъква разхода под 3/100, пуснете търсене във вестник Дневник и там ще намерите статията за българските журналисти, които постигат такъв разход и то преди няколко години.
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    CTORH ( преди 15 години )
    според мен не сте пави на 100%, защо да не може да се кара като бабичка, аз мойта като не я ръчкам си сменям на 2к оборота и си върви и няма проблем. може да не се постигне разход 3,4 но едно 4 също си е мн прилично постижение
  • #19
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Suhar ( преди 15 години )
    може и да са направили 3.4/100км, само дето такова каране никъде по света няма. Преди 3 години колега от форума на Шкода се беше зарекъл да види колко може да свали една тогава 5 годишна Октавия 1.9 TDI 110кс. Ами стигнал до 3.9/100км - като това е първия дизел с директно впръскване, а не PD-то еквивалент на Common-rail. САМО ЧЕ също така каза, че така както е карал никога повече през живота си няма да кара - маскимум 80км/ч, всички наклони се използват маскимално, кара се след камиони, за да спестиш челно съпротивление и още кило други ала-балистики. Да си ги вземат тия 3.4/100л и да ги направят настина както е в рекламата - от София до Варна (или Бургас - все тая). Тогава го приемам. Че е икономичен - икономичен е, ама това е advertising stunt, а не реално приложим стил на каране.
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    Моята ксара , която е бензин и е 98 кара около 800 км с един резервоар .. защо 10 години след това друга кола да не прави 1600 ? Аз не виждам проблем ама ние сме си такива българите ! Тука още книжка нямате ама пишете глупости , колото си искате ! Евала за рекорда . Даже четох , че е рекорд на Гинес това ,така че по-добре спрете с тия коментари , че не може да е истина ! Моята Ксара да чукна на дърво на 10 години няма ръжда , дава 5,5 (извън) , не трака и вози чудесно ( за годините си ) Карайте си БМВ-та и Мерцедеси-те и се мислете за богове ...
  • #17
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    След като френското правителство се запознало с това смайващо постижение на Пижо, Саркози веднага заръчал на финансовия си министър да подготви разчети за тройно вдигане на акциза на дизела.
  • #16
    3 rate up comment 4 rate down comment
    WickedSixD ( преди 15 години )
    Сервизите на Пежо и Ситроен са пълни. Записват за 1 седмица до месец за по дребни неща.За тенекиджийски услуги може 2-3 месеца да се чака. Френка кошница,мисли си човек че си купува нова кола,след 1 година тропа,скърца отвсякъде.Цялото купе е слабо + окачването. правят ги икономични за да не ти е мн разход,ходенето до сервиза. След 2 Пежа, в нас марката Пежо е АНАТЕМА.
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ха за Пежо ;) ( преди 15 години )
    Трифорце мога да ти дам подобни данни за почти всички компании...Иначе за 4 години да чукам на дърво Партнер 2.0 ХДИ никакви проблеми, съседа 2 Боксера (един от новите и един от старото поколение) на незнам колко км, никакви проблеми...да не говорим 407 на 3 години също никакви проблеми. Сигурен съм, че това което си имал като дефекти на твоите пежа е истина, но такива имат всички марки. Примери които се сещам в момента: Приятели с чисто нови Тойота Корола Версо и Опел Зафира влизат в сервиз около четвъртият месец за проблеми!(единият с ФАП филтъра (зареждал само "скъпата" нафта на ОМВ) другият някакви електроники...). Сещам се и за подобни проблеми на БМВ 5-та серия на 2-3000 км...Това не прави марките лоши просто всичко което малко или много е създадено от човешка ръка е подложено на възможни грешки. Иначе за рекорда не пежо-то евала !!!
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Nerealen ( преди 15 години )
    Не четете внимателно!!! При движение с ПОЗВОЛЕНАТА СКОРОСТ!!! Това може да означава равномерно на магистрала със 120-130 или междуселски път с 40-50.Данните от този пробег са самоза реклама Познавам човек, който има същия автомобил и му харчи по 5-5,5л градско, но той пък кара като бабичка!! :-)
  • #13
    2 rate up comment 4 rate down comment
    HR16DE ( преди 15 години )
    Нищо ново. Миналата година Нисан Кашкай 1.5 dci мина 1500 км в Англия с един резервоар. А това е кросоувър не обикновена кола!!!
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 15 години )
    ma mnoo ste prosti, kato e marketingov trik, za6to ne go pravqt i drugite proizvoditeli kato vw??? 6tot ne mogat!!! a tova 4e e v afrika nqma nikakvo zna4enie, v evropa 6te e po-visok razhoda, tova e qsno, ma pak razbiva konkurenciqta, a za servizite v Balgaria, mi Pejo e edin ot nai-prodavanite novi avtomobili v BG, te trqbva da se poddarjat i prodavat nqkade tiq koli...