IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери "Мото Пфое"

Българският представител е обявил две сервизни акции за 1.0 и 1.6 ЕcoBoost

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери

В Бълария не са възниквали проблеми с турбодвигателите EcoBoost на Ford, ни увериха от официалния вносител на марката "Мото Пфое" в резултат на запитването на Automedia.bg. Разследване на ВВС установи множество проблеми с двигателите 1.0 и 1.6 ЕcoBoost във Великобритания, включително и самозапалвания, и принуди британското поделение на Ford да обещае безплатни ремонти за потърпевшите клиенти.

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери
Използван в модели като Fiesta и Focus, еднолитровият EcoBoost на Ford три пъти бе обявен за Международен двигател на годината и шест пъти поред печели титлата в категория с работен обем до 1 литър

В България "Мото Пфое" е обявила сервизни акции и за двата двигателя - още през април 2015 за еднолитровия мотор и през януари тази година - за 1.6 EcoBoost. Според писмото от компанията акциите включват "монтиране на нов съд за охладителната течност, датчик за следене нивото на охладителна течност, термостат и два кабела (за 1.6 EcoBoost) и подмяна на маркуч от разширителен съд до термостат (за 1.0-литровия)".

Според българския представител на Ford всички клиенти са уведомени за акциите, като до момента няма регистриран нито един проблемен случай. До момента акциите са обхванали над 90% от всички продадени автомобили с двата турбомотора. От "Мото Пфое" са получили информация от Ford Europe, че "проблемните случаи се отнасят само до Великобритания".

Първата сервизна акция за 1.6 EcoBoost бе обявена още през 2012 в Съединените щати заради серия самозапалвания на двигателя в движение. През 2017 подобна акция имаше и в ЮАР заради 48 случая на запалили се автомобили, включително и с един смъртен случай.

В България няма проблеми с двигатели на Ford, увери
Горящ Ford Kuga 1.6 EcoBoost в ЮАР, снимка Sowetanlive

При 1-литровия EcoBoost, три пъти обявяван за Международен двигател на годината, не се е стигало до самозапалване, но има хиляди случаи на прегряване и спукани цилиндрови глави във Великобритания.


 

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    От кога колите се правят без тези неща: монтиране на нов съд за охладителната течност, датчик за следене нивото на охладителна течност, термостат и два кабела????И тези неща липсват на миксерче, е стига ве, значи форд са измисли някаква много специална технология ама на не работи много...
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахах това е падение, скрит и самотен фен да пробутва двигателите на най-пропадналия концерн. Екобуста може да е всякакъв ама айде не бутайте там Фиат, като производител на по-читави мотори. :)
  • #11
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Shumi от сервиза ( преди 5 години )
    За да стане ясно на всички, пояснявам:1.Само един производител няма проблеми с бензиновите си турбо мотори -това е T-JET мотора.2.Между другото, той няма проблем и с дизеловите си мотори- Multijet.3.И при двата мотора той е пионер.P.S. Умишлено не пиша името,да не кажете че му правя реклама.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Този последния явно не е карал нова кола. Отделно си мисли, че в "белия" за него свят го правят от добро сърце, а не по принуда. Проблеми с гаранционно обслужване има навсякъде, а сервизните акции тук са същите.
  • #9
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В БГ колите не се развалят! Поради тази причина сервизни акции не се правят. Навсякъде другаде да, но не и у нас. Това е поредното доказателство, че ни имат за държава от 3-тия свят. Даже за държава не ни имат. Ке.нефа на Европа ни водят и явно има защо. Фирмите и корпорациите си правят, каквото искат, а народа гине по пътищата и на никой не му пука.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ест! В България е много по-евтино ако някоя кола се палне да дадат нова на собственика щото няма да ги съди за други вреди.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Докато има балъци ще има и тарикати!Платиха си от Форд да им изберат шитовете за двигатели на годината няколко пъти и балъците, като рибки клъвнаха на гола кука. Тези сценарии за двигател и автомобил на годината ги знаем. Скрита реклама за пробутване на боклучава продукция. ФАКТ!
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Форд се палят лесно :)
  • #5
    17 rate up comment 0 rate down comment
    :)))) ( преди 5 години )
    и после Форд не били палили!
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма проблем с двигателите, самозапалването е проектирано.