IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електромобилите на VW се бавят

Закъснението може да бъде свито до няколко месеца

Електромобилите на VW се бавят

Много е вероятно масовото производство на електромобили на Volkswagen да се забави, прогнозират анализатори, които следят програмата на германския гигант, но тази информация все още не е потвърдена от компанията.

Електромобилите на VW се бавят

Най-оптимистичната прогноза е, че забавянето може да е само няколко месеца, като става въпрос за началото на т.нар. „първа вълна” масови електромобили, качени на платформата MEB.

Все пак, вече се появиха информации в Германия, че пазарният дебют на първите модели ще е през 2020 година, а не в края на 2019 както беше по план.

В завода Цвикау производството на хечбека I.D. трябва да достигне 100 000 броя в първата година, но се предполага, че заради усилията на компанията тази цел да бъде изпълнена, може да се забави лансирането на I.D. Crozz, който беше планиран за 2020 година.

Предполага се, че част от това забавяне ще бъде „обрано” за Европа, но това едва ли ще се случи за Щатите, където пазарната премиера на модела може да бъде отложена и за 20121 година. Плановете на VW за масова електрификация за впечатляващи – 1 милион електромобили до 2025 година.

Тагове: volkswagen i.d.
0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Когато краварите почнат да си правят двигатели за космическите летателни апарати, тогава и Фолк с Фаген евентуално може да направи електричка.Всъщност не да я направи, а да я сглоби и лепне емблемата, защото повечето компоненти, батерии, ел.двигатели ще са китайско/корейско производство.Германчетата не само са лъжливи, но и доста изостанали във всяко отношение.
  • #14
    3 rate up comment 1 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    До Факт!Руснаците трябва тази година да имат 5то поколение изтребителиСу-57
  • #13
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Буратино ( преди 5 години )
    Ще произведе, ако не затвори кепенци. Изчерпва се търпението и на инвеститори и на клиентите на опашката, за тоз леген бъгъв.
  • #12
    8 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И 2030 да ги пуснат, пак ще са No1
  • #11
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Край ( преди 5 години )
    Колите бяха Мерцедес и останалите. То и телефоните бяха Нокия и останалите. Ел колите обаче са нещо различно и германците за сега не могат да вземат завоя. И Нокия не можа - прави гумени ботуши.
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Тесла още тази година ще произведе повече от 100 хиляди бройки,а един милион електромобили ще произведе още преди Фолксваген да са започнали производство през 2020 година."Тесла в момента произвежда по 320 000 автомобила на годишна база. За 2020 плановете им са за 700 000 на година.
  • #9
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Долните Бай *** пак дават акъл и ръсят мозък по теми от които абсолютно нищо не разбират!Мила родна картинка!
  • #8
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С акумулатори Monbat Ще бъдат.
  • #7
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А батерии откъде???
  • #6
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Къде е форумният ВАГи-нал да ви каже че не е истина. Според него в БГ имало електрички на марката за тест драйв. Лично съм ходил и съм питал и казаха че няма. Той обаче твърди обратното. Къде си изрyде неземен? Покажи си пъпчивата муцуна!