IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen обяви присъдата на Beetle

Производството на легендарния модел спира през юли догодина

Volkswagen обяви присъдата на Beetle

Германският производител Volkswagen официално потвърди, че моделът Beetle няма да има наследник, а сегашното му поколение ще бъде спряно през юли догодина. Компанията представи прощална версия на легендарния „Бръмбар”, която се казва Final Edition.

Volkswagen обяви присъдата на Beetle

Решението за спирането на производството на автомобила се държи на ниските му продажби. В Европа се предлага само кабриолет, а в САЩ е достъпен и хечбек, който се произвежда в Мексико. Неговите резултати на пазара обаче драстично спаднаха – през 2016 г. бяха продадени 43 000 единици, а през 2017 г. – едва 15 000.

Volkswagen обяви присъдата на Beetle

Финалния „Бръбмар” ще бъде достъпен и двата варианта. Той ще получи бензинов турбомотор 2.0 TSI с мощност 176 к.с., който работи в комбинация с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Машините ще се предлагат в традиционните цветове за модела - Pure White, Deep Black Pearl и Platinum Grey, а също така и в два нови - Safari Uni и Stonewashed Blue.

Volkswagen обяви присъдата на Beetle

В оборудването на модела са включени светодиодна оптика, хромирани елементи от каросерията, а също така и 17-и и 18-инчови джанти. В салона е поставен многофункционален волан, нови седалки, аудиосистема Fender и модернизирана мултимедия. Цените в САЩ стартират от 22 990 долара, а в Европа – от 24 050 евро.

Volkswagen обяви присъдата на Beetle

От Volkswagen допълват, че мястото на Beetle ще бъде заето от семеен автомобил (най-вероятно кросоувър), както и от електромобили, които компанията смята да превърне в масови. Производителят също така намекна, че след време „Бръмбара” може да се възроди като модел на ток.

Снимки: Volkswagen

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Едва ли ще липсва на някого.Изродиха откраднатия от Тата бръмбар. Тогава го бяха направили евтин, малък, компактен, икономичен и сравнително надежден с добри технически решения, като боксеров двигател и въздушно охлаждане. Сегашното творение е един Квазимодо сред автомобилите, който няма нищо положително, а само типичните проблеми на ВАГ колите от наше време, които, като цяло изобщо не приличат на онези от преди 90-та г на миналия век.
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Младите по света искат да карат наточена японска бегачка застаряващите Lexus Mercedes в щатите и Кадилак
  • #6
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Рено или ум..ри ( преди 5 години )
    Всеки младеж на Света мечтае за Рено!
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В производство остава само дизеловата модификация...
  • #4
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не, правилно е да кажеш "всеки нормален човек иска да кара БМВ, Ауди, Мерцедес", а останалите "им се иска да карат БМВ, Ауди, Мерцедес, но не могат да ги поддържат" и затова карат геометрични фигурки.
  • #3
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Пожарогасител ( преди 5 години )
    Ако имаха с четири врати вече щях да съм взел на жената. Направо е луда по тях ама с бебе на задната седалка няма как
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ХАХАХА ( преди 5 години )
    Няма "младеж" който да иска да кара такава грозна съпунерка!Повечето от младите искат да карат BMW, Mercedes, Audi, останалите искат някаква наточена японска бегачка.
  • #1
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    да свалят малко цената - все пак това е кола която изглежда привлекателна за младежи, които от своя страна обикновено не са много добре финансово. Но пък що да не я спрат :)