IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW вика 300 000 дизела в Европа в сервизите си

Има опасност от пожар заради изтичане на етилен гликол

BMW вика 300 000 дизела в Европа в сервизите си

По-рано тази седмица се появи информация, че BMW вика над 100 000 дизелови коли в сервизите си в Южна Корея, а сега тази сервизна акция стигна и до Европа и ще обхване над 300 000 автомобила. Проблемът е самозапалване на борда на някои от колите, по-точно 27 такива случаи в Азия тази година.

BMW вика 300 000 дизела в Европа в сервиз

Акцията официално се казва техническа кампания и обхваща почти цялата гама на баварците: 3-а, 4-а, 5-а, 6-а и 7-а серии, както и SUV моделите X3, X4, X5 и X6. Колите ще минат през сервизите за инспекция и ремонт, ако се налага.

Проблемът е бил регистриран от BMW още през 2016 година, но едва този юни в компанията са успели да установят точната причина за самозапалванията.

Става въпрос за проблем в модула за рециркулация на изгорелите газове, като според BMW малки количества етилен гликол, използван за охлаждане, изтичат и се натрупват там. След това етилен гликолът може да се смени с въглерод и утайки от масло, което да създаде запалителна смес.

Другият фактор, спомагащ за запалването е високата температура в модула, а след такова запалване се наблюдава разтопяване на тръбите и появата на открит огън.

Проблемът се появява при 4-цилиндровите дизелови мотори, произведени между април 2015 и септември 2016 и при 6-цилиндровите, произведени между юни 2012 и юни 2015.

Тагове: bmw
0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ти си ***. Такъв народ сме, колега.
  • #16
    0 rate up comment 2 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    До МО:Не се мъчи колега да им отваряш очите. Аз от години го чета сайта и нивото на коментарите не е мръднало, дажо по-зле става. Лошото е, че това е покзател що за народ сме :(
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Мо ( преди 5 години )
    Пичове, това, че вие сте някакви мишоци, не значи че всички хора са като вас - заврени в на **** дупката! Изобщо не ми пука какво мислите и с какви предразсъдъци сте ограничени! Явно моите възможности са много над вашите(ако имате такива) така, че с такива като вас нямам общи теми за разговор!
  • #14
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Смешко ( преди 5 години )
    И на мен ми е смешно,абе голяма веселба.
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до Мо ( преди 5 години )
    Караш, как да не караш,... в интернет
  • #12
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Мо ( преди 5 години )
    Смешно ми е, когато влизам в такива БГ сайтове и чета разни коментари! Немско vs. японско?! В коя детска градина сте? Карам си с кеф новата Honda CRF 1000(мотор) и новото служебно BMW435i(АВТОМОБИЛ) и не ми дреме от предразсъдъци и комплекси! Уважавам и немското и японското, защото май има защо! Honda CB750 - Crambrel-винаги , когато съм на Harley-Davidson _Faker see_Villach_Austria!!!! Моя фафорит за звук, мощтност и адревналин! Не бъдете тесногръди, а си живейте живота!
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нищо не става от тия! Даваш една маса пари за да си купиш една подвижна пещ! Закривай!
  • #10
    3 rate up comment 9 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    Който разбира на японското се спира.Значи като видях на най-новият Lexus LS500 кожения салон и вече Пасат от 2004-та с кожа ми се струва с по-добро изпълнение на кожения салон!Тия японци не знаят какво е кожен салон, пък ти ги намери с тема за БМВ! Моля те, не се излагай!!
  • #9
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Така е, ако приемем, че коментарите под статиите в аутомедия са показателни за нивото на метериала, значи положението е страшно!
  • #8
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Факт!-тическия ... ( преди 5 години )
    отново е злоупотребявал с рено! И ето ги необратимите увреждания, тип "дошко".