IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Ford Focus "вижда" дупките на пътя

Първият пазар за опцията е Великобритания на цена от 740 евро

Новият Ford Focus

Представеното през пролетта четвърто поколение на Ford Focus ще започне да се предлага на европейските пазари по-късно това лято. Тези дни стана известно, че хечбекът е обзаведен с технологията за разпознаване на дупките по пътя, с каквато досега можеха да се похвалят моделите Mondeo, Galaxy и S-MAX.

Новият Ford Focus

С помощта на новата система, шофирането на Ford Focus 4 по лошите пътища ще стане по-меко и безопасно. Тя ще се предлага опционално и включва адаптивни амортисьори и 12 сензори, които ще могат да идентифицират дупките на пътя, преди автомобилът да им "налети".

Новият Ford Focus

При разпознаване на дупка, системата прави съответния амортисьор колкото е възможно по-твърд, като по този начин колелото не влиза толкова дълбоко в нея и я преминава с по-малко удари. Първият пазар за новата опция ще бъде Великобритания, където тя ще се предага за 650 паунда (740 евро).

Новият Ford Focus

Четвъртото поколение на Ford Focus дебютира през април. Автомобилът е изграден върху новата модулна платформа C2, разработена от европейските специалисти на американската марка.

Новият Ford Focus

Гамата бензинови двигатели е представена от 3-цилиндровия еднолитров EcoBoost с мощност 85, 100 и 125 к.с., както и от 1,5-литров 4-цилиндров с мощност 150 и 185 коня. Предлага се и с дизелови двигатели EcoBlue 1,5 с мощност 95 и 120 к.с., както и с двулитров, който развива 150 коня. Всички двигатели работят в съчетание с 6-степенна механична и 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимки: Ford

Тагове: ford focus
0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    перфектно! сега ББ ще каже, че матриала вече няма нужда да се оплаква от дупките!
  • #7
    10 rate up comment 0 rate down comment
    ха ( преди 5 години )
    тук ще стане разногледа тая система и после спре да функционира
  • #6
    15 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    А може ли да разпознава пътя по дупките?
  • #5
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В другите държави може да имат дупки по пътищата, а ние тук си имаме цели ями и трапове.У нас тази система сигурно ще спре колата и от уредбата ще се чуе глас, който да ни каже, че сме излезнали извън пътя. Хората откъде да знаят, че нашите пътища са по-зле от техните черни пътища.Това съвсем сериозно. Карал съм в Чехия по черен път до вилата на един клиент и направо паднах, като видях за какво става на въпрос. Спокойно с 80-90 може да се кара без проблеми. И това е черен път смятайте.
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Чакайте, чакайте, чакайте. За каквио дупки говорим? За западняшките, които са с размер на грахово зърно или от БГ модела, които са с размер на едър рогат ***?Има разлика, нали?
  • #3
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глупост. Цял свят има лоши пътища. Стига сте драматизирали. Мислиш специално за бг е направена?
  • #2
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    У нас тази система ще стане разногледа.Тук от дупки пътя не можеш да видиш.Страната на мутрата и на рапона с помощното училище.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много добре звучи