IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прокуратурата повдигна обвинения срещу шефа на Audi

Руперт Щадлер ще отговаря за мошеничество и подправка на документи

Прокуратурата повдигна обвинения срещу шефа на Audi

Прокуратурата в Мюнхен повдигна официални обвинения в мошеничество и подправяне на документи на председателя на Съвета на директорите на Audi AG – Руперт Щадлер, както и на още един от директорите в компанията.

Прокуратурата повдигна обвинения срещу шефа на Audi

„Обвиненията срещу двамата са заради продажбата на европейските пазари на дизелови автомобили, оборудвани с програма, която манипулира нивата на вредните емисии”, се казва в официалното съобщение на ведомството.

Германските медии съобщават, че в понеделник властите са извършили обиск в дома на Щадлер, както и на втория обвиняем, чието име на се разкрива към момента. Все още не е ясно и дали двамата ще бъдат задържани на този етап от разследването.

Скандалът с Audi е част от избухналия през есента на 2015 г. в САЩ „дизелгейт”, в резултат на който концерът Volkswagen AG бе принуден да признае, че е продал над 11 млн. автомобили с манипулирани дизелови двигатели в цял свят. Проверката показа, че при някои модели нивата на вредни емисии са превишавали до 40 пъти допустимите норми.

В момента в Германия се водят 3 дела срещу Volkswagen и Audi, като обвиняем е и бившият шеф на концерна Мартин Винтеркорн. Само преди седмица Федералната агенция за автомобилен транспорт (KBA) нареди на Audi да изтегли в сервизите си 60 000 бройки от моделите A6 и A7, при които беше открит забранения софтуер за манипулиране на вредните емисии.

Снимка: Audi

Тагове: audi
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 5 rate down comment
    швабен зи капутен ( преди 5 години )
    некой да ти каза че искаме хибриди ?Ми не искаме.Пено като не ти харесва да дишаш дизели марш на село,междувпрочем откъдето си се пръкнал/а .Какво караме ама хич не те интересува.А пък какво целуваш ти съвсем.. А че си *** знаеме..
  • #4
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Нормите са си съвсем изпълними - хибридите на японците нямат никакви проблеми с тях. Проблемът е в немските некадърни мениджъри които решиха да гонят краткосрочната печалба за сметка на устойчивото развитие. Затова оттук нататък ще купуват батерии и силова електроника от японци и корейци и ще им пълнят касичките.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Не е въпроса в лъганемЕЪ джендерията написа уникални норми неизпълним иза ДВГ."Така е. В ЕС сме си джендери. На който не му харесва да ходи в Раша, Китай или пък при талибаните и да си купува коли от тях :-Д. Ще си мрънкате но и ще продължавате да целувате германските джендърски *** и да карате колите които те изхвърлят!
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Доктор ( преди 5 години )
    Не е въпроса в лъганемЕЪ джендерията написа уникални норми неизпълним иза ДВГ.Бутат пазара към друго.Ако имат топки..сега затварят всички дизелови цехове,и всичк изаводи извън Германия с поделение дизел,бачкатора на борсата.Отделно рафинериите ше изреват като се намали потреблението,Искате еко на ви, като изкарат 300 000 души навън.Да ги взимат в тесла или тръмпи да си ги води у тех.По веригата всички доставчици на компоненти ше измрат.Но така е повелила баба...
  • #1
    16 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Много шум за нищо.Ще пореват, ще помрънкат и ще спрат. А пушещите печки ще продължат да излизат от заводите.Ако забранят производството на това или онова ще ги призная, но няма да го направят, уви.Франсетата и жабарите да не би да не лъжат? Лъжат, а *** не е дошъл и техния ред. Нали не се заблуждавате, че Рендетата и Фиятите са нещо по-различно?Поне първата крачка е направена, това добре, но много от нас реално няма да доживеят момента, когато няма да има пушещи печки по пътищата на БГ.