IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Apple и VW ще работят заедно по автономни коли

BMW и Mercedes вече отказаха на американския гигант

Apple и VW ще работят заедно по автономни коли

Apple подписа договор с Volkswagen за създаването и развитието на технологии за автономни автомобили, а до тази сделка се стигна, след като американският технологичен гигант получи откази от BMW и Mercedes. Информацията е на ежедневника The New York Times.

Първата съвместна задача на новите партньори ще е превръщането на серия T6 Transporter в автономни шатъли, които ще превозват служители на Apple.

Apple и VW ще работят по автономни бусове

А проблемите с BMW и Mercedes са се появили, след като от Apple са поискали двете германски компании да им предоставят контрола върху цялата събрана информация по развитието на технологиите и върху дизайна на бъдещите автономни автомобили.

Сделката с VW е част от програмата на Apple, наречена „Проект Титан”, стартирала през 2015 година като опит да бъде създаден електрически автомобил. След поредица проблеми с технологичното развитие, както и трудности, свързани с мениджмънта на проекта, в Apple решиха да прехвърлят усилията си към автономните технологии, които ще управляват колите в близко бъдеще.

Сега Apple прави тестове с десетки SUV автомобили на Lexus по пътищата на Калифорния, но също така използва автономната технология за развитие на шатъл превози на служителите между отделните офиси в централата на компанията в Купертино, Калифорния.

Става въпрос за малко над 20 броя VW T6 Transporter, по които ще се работи съвместно с германския гигант.

От VW и Apple все още няма коментари по темата за бъдещите им съвместни проекти.

Тагове: bmw mercedes volkswagen apple
0 от 500