IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекорден брой марки отказват салона в Москва

29 компании пропускат шоуто, 8 ще участват

Рекорден брой марки отказват салона в Москва

Рекордните 29 автомобилни марки са обявили, че няма да участват в предстоящия салон в Москва, който отваря врати на 29 август. Списъкът на участниците засега е скромен – 8 компании, сред които е и АвтоВАЗ.

Рекорден брой марки отказват салона в Москва

Основната причина за отказите е твърдението, че за марките участието в салона е неефективна рекламна инвестиция, гласи информацията на вестник „Известия”.

Отказът си за участие на салона вече потвърдиха руските представителства на Audi, BMW, Mini, Mazda, Volvo, Toyota, Lexus, Mercedes, Smart, Land Rover, Jaguar, Skoda, Nissan, Datsun, Infiniti, Cadillac, Chevrolet, Subaru, Suzuki, Chery, Peugeot, Citroen, Porsche, Honda, Geely, Changan, SsangYong, Hawtai и Haima.

В списъка с участниците освен АвтоВАЗ влизат още: Hyundai, Ravon, Kia, УАЗ, Renault, Lifan, Haval и Volkswagen.

Заради липсата на участници, премиерите също ще са малко и неособено важни за европейския пазар. Lada ще покаже прототип на третото поколение на всъдехода Niva, серийният седан Vesta Cross и фейслифт на Granta, а другите компании ще представят модели, които вече са участвали на салоните, предхождащи този в Москва.

През 2016 година участниците на салона в руската столица бяха 11, а организаторите сега чакат решението на още няколко компании, сред които са Ford и FCA и още поне пет китайски марки, които присъстват на местния пазар.

Автомобилният салон в Москва дебютира през 1993 година, провежда се на две години, а от 2005 година се организира на четна година.

0 от 500
  • #6
    24 rate up comment 12 rate down comment
    Язе ( преди 6 години )
    до AchtungМанипулираш пич. Това са коли продадени за една година и тук влизат всички включително и тези закупени от общини, фирми, държавата, армията и полицията. А я да видим обикновения руснак колко коли е купил 2 ръка и нови и да видим българина. България излиза доста пред Русия. В БГ има 7 пъти повече бензиностанции от колкото в Русия. Виж колко е БВП на глава в БГ и колко в Русия и пий една студена вода.
  • #5
    34 rate up comment 11 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    Хубаво не знам, на мен тук си ми харесва, ама по завета на НАТО се боря с фейк новините и коментарите като този на номер 1, използвайки изцяло факти. Разликата между мен и вас е, че аз мога да ти обясня защо в Западна Европа е по-добре от Русия, ама ти само ще мучиш доволно без да създадеш електрическа връзка между двата русофобски неврона в мозъка си и няма да разбереш нищо. За това си оставаме в топ 3 на най-пропадналите държави в Европа, защото се делим на фоби и фили.
  • #4
    17 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Руските *** полазиха да ни кажат колко е хубаво в Мордор.
  • #3
    35 rate up comment 18 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    За март месец в Русия за продадени 157 хиляди нови автомобила, при население от 143 милиона това прави по около 1100 продажби на 1 милион население за месец. България ако беше със същия жизнен стандарт при 7 милиона население, би означавало да бъдат продадени 7700 автомобила, но очевидно изоставаме около 3 пъти от тази стойност. Обяснението е просто, покупателната способност на българина е много по-ниска.
  • #2
    38 rate up comment 31 rate down comment
    До джендъра под мен ( преди 6 години )
    И теб какво те топли това, което така или иначе не е вярно?Заради отказалите се от автосалона в Москва, дали ще имаме повече марки в София? Опс забравих, че в БГ нямаме международен автосалон. И панаир даже нямаме отдавна. То и държава нямаме заради ***, като теб. В Русия се произвеждят много автомобили от различни марки, а у нас какво произвеждаме? Заради такива меки евро-атлантически китки си изгубихме държавата. Ама важното е руснаците да ги мразим, за да ни е по-леко, нали...
  • #1
    22 rate up comment 35 rate down comment
    И по зле ще става ( преди 6 години )
    Тея степни *** , никой вече не ги смята за хора , че коли да им предлагат.По скоро каручка и тротинетка им дай , а на умните може и колело , но поне с две години предварителна заявка.