IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW купува батерии за 20 млрд. евро

Германците планират да пускат по 1 електромобил всеки месец

VW купува батерии за 20 млрд. евро

Volkswagen AG сключи сделка с производители и доставчици на батерии за електромобили на обща стойност 20 млрд. долара. Това обяви в Берлин главният изпълнителен  директор на компанията Матиас Мюлер. Освен това до 2022 г. VW смята да увеличи до 16 заводите за производство на електромобили.

След това, по думите на Мюлер, компанията ще започне да представя по една кола на ток всеки месец. Целта на германския концерн е да пусне 80 електромобила до 2025 г., а до 2030 г. всеки от 300-те модели на компанията трябва да има версия с електродвигател.

VW купува батерии за 20 млрд. евро

За осъществяване на прехода към електрически двигатели VW подписа договори с производители на батерии от Европа и Китай. Сред тях са Samsung SDI, LG Chem и Contemporary Amperex Technology. В близко бъдеще, по думите на Мюлер, концернът ще намери и партньор в Северна Америка. До 2030 г. компанията смята да похарчи окоол 50 млрд. за батерии.

През 2018 г. VW смята да пусне на пазара 3 нови електромобили. "Тази година ще покажем общо девет нови модели, които ще допълнят моделната гама на електрическите ни и хибридни автомобили. Три от тях ще се движат само на ток", посочи главният изпълнителен директор на компанията.

VW купува батерии за 20 млрд. евро

На клиентите, които се насочат към електромобилите, VW смята да предложи фирмени зарядни устройства, съобщи Autocar. Това бе потвърдено от председателя на борда на директорите на концерта Херберт Дис, който уточни, че устройствата ще бъдат портативни. Това ще стане с пускането през 2020 г. на модела Volkswagen I.D. "Домашната" зарядна станция за него, а и за последващите го автомобили на ток, ще струва около 300 евро.

VW купува батерии за 20 млрд. евро

Серийното производство на самия Volkswagen I.D. пък започва през 2019 г., уточни Дис. Компанията планира да продава електрическия хечбек на цени, съпоставими с тези на съвременните дизелови автомобили.

Снимки: Volkswagen

Тагове: vw
0 от 500
  • #5
    50 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гледайки коментарите ви си мисля че ;- не искате електромобилите да се развият- не искате по чист въздух- или просто сте си едни злобни българи
  • #4
    13 rate up comment 29 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да бе то електромобил се разработва за 1 месец та всеки месец ще пускат нов
  • #3
    10 rate up comment 32 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    na vag ne vqrvam i dobar den da mi kajat. kvi miliardi ot taq falirala ko4ina
  • #2
    46 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    младен , всяка такава новина си нямаш и на представа как ме радва ... всеки нов електромобил увеличава конглокентноста им ще паднат цените на горивата, все големи плюсове ,така че престанете с глупавите си нападки и се надявайте това да стане скоро и арабелите и руснаците да се гърчат
  • #1
    23 rate up comment 41 rate down comment
    младен ( преди 6 години )
    "Германците планират да пускат по 1 електромобил всеки месец"....на картинка.