IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пробваха електрическия Jaguar срещу Tesla Model X (ВИДЕО)

Новият I-Pace се съревновава и с двете версии на американския кросоувър

Пробваха електрическия Jaguar срещу Tesla Model X (ВИДЕО)

Първият електрически кросоувър на Jaguar – I-Pace, бе показан само преди два дни, но компанията-производител веднага побърза да го изпревари срещу основния му конкурент на пазара Tesla Model X. Видео с надпреварата бе публикувано в канала на Jaguar в YouTube.

Пробваха електрическия Jaguar срещу Tesla Model X (ВИДЕО)

Електрическият Jaguar бе управляван от пилота на тима във Формула Е Panasonic Jaguar Racing - Мич Евънс, а зад волана на Tesla-ата е бразилецът Тони Канаан, който през 2013 г. печели „500 мили на Индианаполис”. Двата модела се надпреврват в ускорение от 0 до 96 км/ч и последвало спиране.

В първия случай I-Pace се изправя срещу базов Model X – версия 75D, който разполага с електромотор с 329 к.с. При достигането на 96 км/ч британският кросоувър има цяла дължина аванс пред конкурента си.

Във втория случай новозеландецът Евънс има по-трудна задача, тъй като се състезава с Tesla във версия Model X 100D. Тя има два електромотора и развива 775 к.с. В тази гонка британският електромобил отново печели, но с половин дължина.



Серийния Jaguar I-Pace разполага с два електромотора – по един на всяка ос, развиващи 400 к.с. общо. Батериите с капацитет 90 кВт/ч осигуряват пробег от 480 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 200 км/ч.

Снимка и видео: Jaguar

0 от 500
  • #10
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Ищван Чурка ( преди 6 години )
    "Няма значение дали е бял или черен. Важното е да е вътре" - Кайли МиноугНяма значение дали е Ягуар или Тесла. Важното е да е на ток - Паулу Коелю
  • #9
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Фики ( преди 6 години )
    Факте,стигаме до извода че си ходил до Германия на ексглокзия ,*** си се напил в един бар,и сутринта си се събудил в прегръдките на голям мустакат шваба. и Gut morgenn...От тогава не ги аресваш..хем комплексар хем и нае....н.Хахаха
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Комедиантите нещо не са в екстаз от битата Тисличка.
  • #7
    8 rate up comment 14 rate down comment
    до: Факт! ( преди 6 години )
    Немците пък кой ги брои изобщо за живи. Дялкат там някакви нафтови печки и това е. Даже и тях не могат да ги направят като света...Евентуално могат да си платят на китайците да им направят нещо електрическо/хибридно и до там.Смешна държава със смешни хорица напълнена с доктори, инженери и студенти. А се оплакват, че 3-то поколение турци все още не могат да ги интегрират. ДВ писа за това, че 60% от турците 2-ро и 3-то поколение не са се интегрирали в обществото и все едно живеят в др.държава.
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо не изкривяват просто разликата между 100D и Р100D който го няма в ускорението е почти двойна
  • #5
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    А бе Тесла Ягуар Пежо Рено Нисан няма значение фактът е че немците са АУТ!!!
  • #4
    14 rate up comment 4 rate down comment
    на Теслата дръжката ( преди 6 години )
    Не съм фен на никоя от двете марки. Харесваха ми старите Ягуари, когато бяха английски коли с минало и величие на благородник. След това вече започнаха да слизат надолу и сега това. Не ми е ясно как Теслата с двойно повече мощност и с почти двойно ускорение по каталог до 100 км/ч ще падне от Ягуара?! Може би ключът на загадката е, че теста и видеото са направени от Ягуар. Хиубаво си побутват произведението, но нека бъдем реалисти и да махнем розовите очила, че те много изкривяват...
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какво учудващо има дори не се и размисляте че МоделХ има доста по-бърза версия и ако мине нея значи най-вероятно ще мине и Ламбо Урус освен това разликата в цената е 10-20% а не двойна и МоделХ е по-голям клас
  • #2
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тесла ще фалират това ще стане. Просто е въпрос на време. При най-важната технология автономността, където уж бяа лидери вече са изпреварени от почти всички останали. Гугъл са вече на ниво 4, Ауди на ниво 3, Тесла ниво 2. Мъск беше обещал, че 2016 Тесла автономно ще пътува от източното до западното крайбрежие на САЩ, вече сме 2018 и няма никакви изгледи това са се случи скоро.
  • #1
    20 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има ли някой който да се очудва?Компания която от 100 години прави автомобили,направи такава значително по-добра а и наполовина по-евтина от кола,чиито работници в компанията до вчера са правили айфони...Тепърва Тесла ще изпитват трудности ,защото големите вече се огледаха в сектора и започват да го завладяват,което е и най-нормалното нещо.Сега не могат да излязат на печалба,какво ще стане когато имат по 10 конглокента във всеки клас..