IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot представи новото 508

Продажбите на седана започват в края на годината

Peugeot представи новото 508

Компанията Peugeot официално представи новото поколение на седана си 508. Премиерата на модела пред публика ще се състои по време на автосалона в Женева през март.

Peugeot представи новото 508

Дизайнът на автомобила е получил редица елементи от концептуалните модели Instinct и Exalt. Салонът на новото 508 е във фирмения интериор i-Cockpit от втора генерация, който бе използван и при кросоувърите 3008 и 5008. В случая французите залагат на кожа, алкантара и натурално дърво, а водачът има на разположение изцяло цифров приборен панел.

Peugeot представи новото 508

Сред електронните асистенти на седана вече е включена система за кръгово видеовнаблюдение, както и функция за внезапно спиране в случай на нужда. Обемът на багажника е увеличен до 487 литра, а при свалени задни седалки той нараства до 1537 литра.

Peugeot представи новото 508

Новото Peugeot 508 е построено на платформата EMP2, благодарение на което машината е със 70 кг. по-лека от предшественика си. В гамата двигатели влиза бензинов мотор с обем 1,6 литра, който в зависимост от модификацията развива 177 или 217 к.с. Агрегатът работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Peugeot представи новото 508

Клиентите ще имат възможност да  избират и между два дизелови двигатели - 1,5 и 2,0 литра, като мощността им е 128, 158 и 177 к.с. На по-късен етап френският производител ще предложи и хибридна модификация, която ще разива около 300 к.с.

Peugeot представи новото 508

Като основен конкурент на своето 508 от Peugeot сочат Volkswagen Arteon. Производството на седана ще се осъществява в Европа и Китай, а продажбите стартират в края на 2018 г.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 508
0 от 500
  • #13
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 6 години )
    Имам 301 1.2 82 к.с. след фейслифта, взел съм я за работа и съм супер доволен за цена от 20 000 лв с климатик е перфектна. Трицилиндрова, но доста динамична до 110 км. След 2-3 години, здраве да е и да и поизчистят първите бъгове, бих си взел тази кола, особено в комби версия за лично ползване. Въпреки че и седана е доста удачен.
  • #12
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На снимка е супер а отвътре изглежда като да засрами и ЕС клас на мерцедес. Реалноста е скръб и евтина пластмаса. На бас ,че тва на снимката се предлага само във вариант "ексклузив" който пък върви само с V6 мотор и станаха 70-80 хил лв..
  • #11
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    От край време големите Пежо и Ситроен са много, ама много качествени и здрави коли. Жалко, че си развалят имиджа с малките модели, които се продават в много по-големи бройки и имат сериозни компромиси.
  • #10
    6 rate up comment 18 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 6 години )
    екстериор - бива;интериор - пак тоя отрязан отгоре волан дето трее си щраус да гледаш над него панела;ДВГ - малолитражна шитня;надеждност - френска, демек никва!
  • #9
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    екстериор - доста добреинтериор - не може да се каже, докато не го видиш и пипнешдвигатели - средна хубостнадеждност - тук е въпроса, колко години ще издържи без да киснеш постоянно в сервиза
  • #8
    18 rate up comment 0 rate down comment
    Владо ( преди 6 години )
    Не харесвам Пежо, но тази кола определено ми допада.Както и Киа Оптима.Интересно колко ще струва...
  • #7
    29 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Но така или иначе това е следващата ми кола.Компромиси с немски допотопни легени не правя!
  • #6
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Пежо са свалили линията на задницата доста, затова багажникът е по-малък. Но това е седан. Лично аз винаги търся възможно най-голям обем, но в този случай смятам, че изборът е приемлив. Със сигурност ще има и комби за останалите хора.
  • #5
    19 rate up comment 8 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Викаш те немските адски качествени тия германци златни бе умни красиви направо свръххора!
  • #4
    10 rate up comment 18 rate down comment
    Радев ( преди 6 години )
    Приятен седан. Дано да няма съдбата на Рено Талисман, което също предизвика одобрение с визията си, но се оказа поредния некачествен френски варел.