IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сравниха Kia Stinger с Porsche Panamera и BMW 6 Gran Coupe (ВИДЕО)

Корейският модел успя да победи германските машини в някои от дисциплините

Сравниха Kia Stinger с Porsche Panamera и BMW 6 Gran Coupe (ВИДЕО)

Компанията Kia сравни новия си фастбек Stinger с Porsche Panamera и BMW 6-Series Gran Coupe. Тестът беше направен от независимата организация AMCI Global, а видеото от него беше качено в YouTube.

Сравниха Kia Stinger с Porsche Panamera и BMW 6 Gran Coupe (ВИДЕО)

Stinger се изправи срещу двата германски автомобила в 4 дисциплини:  ускорение от 0 до 96 км/ч, скоростно преминаване на завои, „змейка” и време за обиколка на специално трасе. Трите коли бяха управлявани от професионалните пилоти от американски серии Sports Car Club of America (SCCA) - Гари Томасон, Джордж Догейнис и Кен Мотониши.

В теста участва версията на Stinger с 3,3-литров V6 с 370 к.с., оборудвана със заден диференциал с повишено триене. При ускорението от 0 до 96 кч/ч фастбекът на Kia се справи за 4,6 секунди и така победи и двата си съперника, които също са с 6-цилиндрови мотори.

При скоростната преминаване на поредица от завои корейската кола успява да постигне най-високо страничено натоварване, а при преминаване през „змейката” развива скорост от 101 км/ч и отстъпва само на Panamera.

В обиколката на пистата Stinger е победител, като изпреварва с 0,16 секунди модела на Porsche и с цели 2 секунди BMW-то.



Все пак трябва да се отбележи, че тестът е организиран от Kia North America, така че е напълно в реда на нещата корейците да хвалят своя модел. Отбелязва се и друго - дори в топ-версията си той струва два пъти по-малко от конкурентите си в този случай.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #17
    13 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    би ли дал линк към тази статия на ауто билдщото много често се цитират статити дето са само в главите на цитиращите ги :)
  • #16
    26 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Лошото е, че германската преса залага ,много на анти рекламата. Чета как на Hyundai i40 автоматик лосчетата за скоростите на волана опирали в него и като го въртиш се триели. Е, аз карам точно такъв модел, и ще ви кажа, че лосчетата не само не стигат волана, колко и да ги дърпам, но по-важно, те се въртят заедно с него и нямам как да се трият в него. Разбрах, че от *** Bild дори не са си направили труда да седнат в колата, а и дават оценка. Това са "честните" германци, на които се възхищавате.
  • #15
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ламарини и антикорозионна защита. Като гледам, все още карат акценти в съвсем приличен вид, а голф 3 от същия период една няма да видиш без да е олекотена от ръждата и напукани и изгорели табла, с велурчетата по вратите. Отварт! На вагените ламарините не биват, обратно на хвалбите на АБ.
  • #14
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Каквото ти е чудно, бе мамул! Пнамаерата вдигала 100 за 3.5 сек., да, в рекламите. На практика я виждаме колко вдига. Пак същото просто шиле газ пикае.
  • #13
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Преди години се смеехме на Samsung, сега са N:1 !!Скоро така ще е и при автомобилите!За Kia съм.През последните години, заедно с Хюндай привлякоха дизайнери и инженери от VW, BMW и всеки специалист който излезе на "пазара" е привлечен при тях.
  • #12
    15 rate up comment 6 rate down comment
    никва киа ! ( преди 6 години )
    адидас и бмв аз туй знам . И татуирофки, много татуирофки !
  • #11
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Истината, е че отмина времето когато немците бяха много далече от останалите. Конглокентите предлагат сходни динамични параметри и от към материалите се доближават, но забележете на много ПО-НИСКА цена, т.е. цената която плащаш за емблемата липсва.Даже и по-качество не отстъпват на премиумите.
  • #10
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "корузиони защити...". ха, ха, ха! Немското фенче, с два пръста чело и незавършен осми клас, свали интелектуалното ниво на целия квартал.
  • #9
    10 rate up comment 14 rate down comment
    селска чест ( преди 6 години )
    Ние сме от Горни Дол и съм навзел на децата само немско . Че инак кой ще те уважава. Иначе се кола .
  • #8
    23 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    за 115 бона взимам киата в топ оборудване,получавам много за парите.и дизайна е як,а поршето и бъмъвъто няма нищо иновативно само дето плащам много кинти за марката