IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сравниха Kia Stinger с Porsche Panamera и BMW 6 Gran Coupe (ВИДЕО)

Корейският модел успя да победи германските машини в някои от дисциплините

Сравниха Kia Stinger с Porsche Panamera и BMW 6 Gran Coupe (ВИДЕО)

Компанията Kia сравни новия си фастбек Stinger с Porsche Panamera и BMW 6-Series Gran Coupe. Тестът беше направен от независимата организация AMCI Global, а видеото от него беше качено в YouTube.

Сравниха Kia Stinger с Porsche Panamera и BMW 6 Gran Coupe (ВИДЕО)

Stinger се изправи срещу двата германски автомобила в 4 дисциплини:  ускорение от 0 до 96 км/ч, скоростно преминаване на завои, „змейка” и време за обиколка на специално трасе. Трите коли бяха управлявани от професионалните пилоти от американски серии Sports Car Club of America (SCCA) - Гари Томасон, Джордж Догейнис и Кен Мотониши.

В теста участва версията на Stinger с 3,3-литров V6 с 370 к.с., оборудвана със заден диференциал с повишено триене. При ускорението от 0 до 96 кч/ч фастбекът на Kia се справи за 4,6 секунди и така победи и двата си съперника, които също са с 6-цилиндрови мотори.

При скоростната преминаване на поредица от завои корейската кола успява да постигне най-високо страничено натоварване, а при преминаване през „змейката” развива скорост от 101 км/ч и отстъпва само на Panamera.

В обиколката на пистата Stinger е победител, като изпреварва с 0,16 секунди модела на Porsche и с цели 2 секунди BMW-то.



Все пак трябва да се отбележи, че тестът е организиран от Kia North America, така че е напълно в реда на нещата корейците да хвалят своя модел. Отбелязва се и друго - дори в топ-версията си той струва два пъти по-малко от конкурентите си в този случай.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 4 rate down comment
    пропов ( преди 6 години )
    карал съм доста нови (служебни и на приятели) коли от тия прехвалваните корейски и японски марки.И децата съм си возил там. Децата им викат консерва, леген, въшкарник... Личната ми кола е 18 годишна тройка БМВ. В нея се возят с удоволствие. Бюджетните марки влагат евтини материали, сглобките им са калпави, дават си парите само на дизайнерите да ги крадат от големите.
  • #26
    13 rate up comment 0 rate down comment
    1.8T ( преди 6 години )
    По принцип съм фен на немските автомобили, както е видно от ника ми. НО видях Киа-та за пръв път на живо на автосалона и направо не можах да повярвам, каква красива и готина кола са направили "корейците"! Смейте ми се, ама отдалече даже ми напомня на Мазерати... Доста качествено изпълнение и много кола за парите си, особено с V6 мотора. Немците се самозабравиха с цените, не може да искаш например 36 бона за пръчки като поло с трицилиндров мотор... Ако продължават така, ги чака грубо събуждане.
  • #25
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, вече има прословуто качество на Кобе Стийл.
  • #24
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Малко по-малко хората стават практични. Пак ви казвам минаха времената на ония кръчмарски приказки - Ауди си е Ауди, БМВ е Nо 1 или Само Мерцедес. Много по-скъпи са, прословутото немско качество го няма и за много по-високата цена не получаваш много повече като кола.
  • #23
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Значи Киата е европейска кола правена с корейски пари от бивши разработчици на БМВ и ФВ. И за чий к*р тогава човек да дава пари за емблеми?!
  • #22
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Kia Stinger е Корейска само на хартия, нищо друго Корейско няма в тази кола. Дизайнери във Франкфурт и разработена на Нюрбургринг от бивши инженери на М подразделението на БМВ.Kia и Hyundai се правят там, където се правят и всички водещи Европейски автомобили.Не бъдете коне с капаци, свикнете с промените в автомобилния свят.
  • #21
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ауто Билд отдавна оплюват корейските и японските коли. Но самите германци им затвориха устата. За 2017 г. най-доволни в Германия били от Hyundai i30. Прочетох го в този сайт.
  • #20
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак...
  • #19
    19 rate up comment 6 rate down comment
    емо ( преди 6 години )
    Те и от DEKRA бяха много убедителни в "здравите" аудите и фолксвагени, а излезе, че шефа им лично завишавал резултатите на двете марки години наред. Особена на Ауди, с цяла една нула/десетица. За това и подаде оставка.
  • #18
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Купи си списанието, от 2015 е, когато излезе фейслифта. Нямаш 2 лв. Ясно.