IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Производството на модела ще стартира през юни 2019 г.

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Компанията Volkswagen ще похарчи 1,8 млрд. евро в разработката на осмото поколение на най-популярния си модел Golf. Това разкри шефът на подразделението за компактни автомобили на марката Карл-Хайнц Хел по време на среща със 120 основни партньори и доставчици на оборудване за компанията.

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Първите автомобили от новата генерация на Golf ще бъдат произведени през юни 2019 г. в завода във Волфсбург. Бестселърът на Volkswagen ще се предлага на пазари в общо 108 държи по света. Отделно компанията ще похарчи още 3 млрд. евро за подгототовка на производството на автомобила.

Топ-мениджърът съобщи още, че новият Golf ще бъде автомобилът, с който Volkswagen ще влезе в ерата на превозните средства, свързани с интернет и оборудвани със системи за автономно придвижване. Машината ще бъде постоянно отлайн, а нейните приборен панел и електронни асистенти ще се превърнат в „еталон за качество” на подобни услуги.

Осмата генерация на Golf ще бъде изградена на модулната платформа MQB, което ще позволи постигането на по-ниско тегло. В същото време конструкцията на модела ще е по-здрава. Обемът на багажника ще нарасне до 400 литра.

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Засега не е обявено официално кога ще се състои премиерата на най-популярния Volkswagen. Вариантите са два – автосалона в Париж през есента или изложението в Женева през пролетта на 2019 г.

Снимки: CarTimes

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, но ще е онлайн 24h.Това никой друг не го предлага, вероятно. Затова Голфа е еталон. Може да е в сервиза, ама онлайн.
  • #4
    15 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Ей, яко пране пада! Полудържавна перачница та дрънка!Тоя гоуф ще е като предишния, той пък като по-предишния. Важното е че едни близо 2 млрд. евро се усвояват.За "важни" държавни цели!
  • #3
    15 rate up comment 9 rate down comment
    pfff ( преди 6 години )
    To колегата none се е припознал с овнето от рекламата на Т ROC, затова се е напрагнал.
  • #2
    20 rate up comment 11 rate down comment
    До none ( преди 6 години )
    Опитал си се да разсъждаваш на глас, но нещо не ти се получава!А и никой не се интересува от умозаключенията ти!
  • #1
    24 rate up comment 21 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Не знам защо се силят толкова с тези милиарди, след като най-вероятно ще видим пак новият стар Голф (за 6 месеца не мисля че ще направят нов модел каквото и да пишат по ПР кампаниите си). Ще пипнат стопове/фарове и малко по интериора и ще обявят новият ФВ Голф 8. А и защо да се напрягат с нов модел, след като феновете им си го купуват един и същ до пенсия ... Интересно ми е как ли ще го рекламират, щото като гледах рекламата на Т-Рос с овнето, не мисля че някой с IQ над 110 ще си го купи ...