IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Производството на модела ще стартира през юни 2019 г.

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Компанията Volkswagen ще похарчи 1,8 млрд. евро в разработката на осмото поколение на най-популярния си модел Golf. Това разкри шефът на подразделението за компактни автомобили на марката Карл-Хайнц Хел по време на среща със 120 основни партньори и доставчици на оборудване за компанията.

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Първите автомобили от новата генерация на Golf ще бъдат произведени през юни 2019 г. в завода във Волфсбург. Бестселърът на Volkswagen ще се предлага на пазари в общо 108 държи по света. Отделно компанията ще похарчи още 3 млрд. евро за подгототовка на производството на автомобила.

Топ-мениджърът съобщи още, че новият Golf ще бъде автомобилът, с който Volkswagen ще влезе в ерата на превозните средства, свързани с интернет и оборудвани със системи за автономно придвижване. Машината ще бъде постоянно отлайн, а нейните приборен панел и електронни асистенти ще се превърнат в „еталон за качество” на подобни услуги.

Осмата генерация на Golf ще бъде изградена на модулната платформа MQB, което ще позволи постигането на по-ниско тегло. В същото време конструкцията на модела ще е по-здрава. Обемът на багажника ще нарасне до 400 литра.

Volkswagen ще инвестира 1,8 млрд. евро в новия Golf

Засега не е обявено официално кога ще се състои премиерата на най-популярния Volkswagen. Вариантите са два – автосалона в Париж през есента или изложението в Женева през пролетта на 2019 г.

Снимки: CarTimes

Тагове: volkswagen golf
0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не лъжа. Дизел 1.9 помпа-дюза 105 к.с. Има и плюсове, има и минуси. И минусите са точно за това за която я хвалеха от *** Bild. Сякаш не я бяха карали, а хвалеха по условие.
  • #14
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Перник вдигат банкет
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    ти просто никога не си имал такава кола а лъжеш !
  • #12
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    И предишното поколение е на MQB платформата, ама на журналята им е простено да пропускат детайлите.Иначе който кара golf - знае за какво става въпрос - съвършения автомобил във всяко отношение.За тези дето някога са имали нофнос golf и са се разочаровали - да замълчат или да си купят нов (не нов внос).... и или да си търкалят королите и да си мислят, че карат кола!
  • #11
    11 rate up comment 5 rate down comment
    А бе ... ( преди 6 години )
    друго си е да се лангъркаш в някое "интересно" рено! Хем ново, хем пък тропа, скърца, осигурява ти редовно емоции като те оставя на пътя, на дай си Боже с фатални последствия!А пък в сервиза да не говорим - там ти сервират интересните "емоции" на куп.
  • #10
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Модел, лишен от индивидуалност, точно като обикновения германец.
  • #9
    6 rate up comment 12 rate down comment
    скука ( преди 6 години )
    A бе , Голфа си е скука , добре направен , но скучен и адски невзрачен , често се возя на актуалния Голф с доста екстри.
  • #8
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Странен е Голфа. Уж все е еталон в класа си, а на практика никога не е бил номер едно по нито един показател.
  • #7
    10 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 6 години )
    Ти чвно живееш преди 40 години новата лада няма ама нищо общо с 2107 ама кой да чете в бг всичко се знае и може!Резултата е налице клекалката на Европа както ни беше представил онзи чех!
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Хаха, None счупи ***. Този Голф за да излезе след година е в доста напреднал стадий на разработка. В едно единствено нещо си прав, нов модел не се прави за 6 месеца, освен ако не е Лада. Там мърдане от 40г няма. Съвършенството не търпи изменение, както имаше ...