IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Германските модели преобладават, но първенецът е британец

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Сегментът на кросоувърите продължава да се развива с много бързи темпове. Някои от тези автомобили струват басносовни суми, като това се отнася за версиите с най-мощни двигатели и високи нива на оборудване. Експерти от Carnews съставиха списък на 10-те най-скъпи модела от този клас в света.

10. Volvo XC90 T8

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

В първата десетка влиза и шведското Volvo XC90 във версията T8 Twin Engine Plug-In Hybrid Excellence, чиято стойност е 106 000 долара. Тази сума се отнася за най-мощната версия на модела хибриден двигател, който може да се зарежда от електропреносната мрежа.

9. BMW X5 M

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Цената на германския спортен всъдеход е 123 000 долара. Кросоувърът е оборудван с най-съвременните опции и системи за безопасност, а задвижването му е поверено на 4,4-литров V8 бензинов двигател.

8. BMW X6 M

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

За същата тази сума от 123 000 долара се продава и X6 във версия M. Този купеобразен кросоувър използва платформата и двигателя на X5 M. Идентични са не само техническите системи, но и оборудването на двата автомобила.

7. Mercedes-Benz GLE AMG 63 S 4MATIC Coupe

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Директният конкурент на BMW X6 M е малко по-скъп. Мощното крос-купе на Mercedes струва 130 900 долара и развива мощност от 577 к.с. За сравнение, представеното преди малко BMW X6 М разчита на 567 к.с.

6. Mercedes-Benz GLS AMG 63 4MATIC

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Във втората петица на най-скъпите кросоувъри на планетата се намества. Неговата мощност е идентична с тази на предния модел, но цената му е по-висока – 141 000 долара.

5. Tesla Model X

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

На пето място се оказа американският електромобил Tesla Model X във версията си P100D. Въпреки че към него все още има недоверие, той се ползва с доста добро търсене. Цената на тази модификация е 173 500 долара. Кросоувърът е предпочитан не само заради мощния си мотор, но и заради динамиката и автопилота.

4. Porsche Cayenne Turbo S

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата


Този автомобил е сред любимите на феновете на спортни кросоувъри. Освен забележителни характеристики – мощност 570 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди, той предлага и сериозен списък от опции към оборудването. Топ-версията на модела струва 234 000 долара.

3. Land Rover Range Rover V8 Supercharged

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Британският всъдеход във версията си SV Autobiography LWB (удължена база) е много луксозен. А също така и много мощен – 5,0-литровият V8 може да развие 575 к.с.. Естестествено, тази модификация е и доста скъпа – 235 000 долара, като това се дължи и на богатото оборудване.

2. Mercedes-Benz AMG G 65 4MATIC

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Най-скъпият модел с висока проходимост на Mercedes заема второ място в тази класация с цена от 242 400 долара. Двигателят е V12 с обем 6,0 литра, като развива мощност от цели 621 к.с.

1. Bentley Bentayga by Mulliner

10-те най-скъпи кросоувъра на планетата

Този всъдеход е далеч пред останалите като цена. И тя се дължи най-вече на оборудването, в което влиза специален часовник, струващ около 150 000 долара. Цената на Bentley Bentayga by Mulliner е 353 000 долара.

В заключение трябва да напомним, че тази класация вероятно съвсем скоро ще претърпи промяна. През 2018 г. ще излезе Lamborghini Urus, очаква се е и първият кросоувър на Rolls-Royce, който ще се казва Cullinan. Не е тайна, че и Ferrari разработва автомобил от сегмента, който също ще е на доста висока цена.

Снимки: Производителите

Тагове: suv
0 от 500
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 6 години )
    Пред ТИРа всички сме равни!
  • #10
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    Г-н Станчев. Компанията Бентли е фалирала и е спряла да съществува. На нейно място, главно изкупувайки дълговете й, е дошла немска компания. Следователно Бентли е немска собственост. Името е единственото британско останало в компанията. Все едно да твърдите , че Волво е шведска, при положение, че е китайска ( Джийли ), а и повечето възли вече са покитайчени в денотативен смисъл на думата.Международна практика БЕШЕ компанията да се определя според мястото на производство, сега вече не е така.
  • #9
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Станчев ( преди 6 години )
    Бентли са английска компания, чиито модели се сглобяват в Англия. Тази английска компания е собственост на германска компания, но това не прави нейната продукция германска. Опел бяха собственост на GM...
  • #8
    8 rate up comment 11 rate down comment
    Bmw435icc,X3G01 ( преди 6 години )
    Skapi4ki sa,no te premium SUVovete ne sa za toyotodjii.Za tiah si ima yarisi i civici 4 ta raka
  • #7
    14 rate up comment 12 rate down comment
    Неук с мнение ( преди 6 години )
    Не съм твърдял, че Бентли е собственост на Мулинер, обратното е вярно. В статията се твърди, че на върха е британец, а това не е така, защото Бентли е преминала през фалит, както Ролс.Само произхода на името е английско, Сювът е немски.
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 6 години )
    Гъ3арията е голяма краста.
  • #5
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Явно преподавателя ти е бил по музикаДошо , ти завърши ли вече какво стана .. кога ще започнеш да работиш
  • #4
    15 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, а който нито има пари , нито разбира от коли ще си купи японски леген.
  • #3
    18 rate up comment 13 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    Както каза един мой преподавател - Който има пари ще си купи Бентли, който разбира от коли ще го подмине.
  • #2
    30 rate up comment 3 rate down comment
    Станчев ( преди 6 години )
    Бентли е собственост на VW Group. Mulliner са ателие за доработки.