IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мечтата на таксиметровия шофьор - 5/100 газ в града

Това предлага новият автомобил на Toyota за този вид услуги

Мечтата на таксиметровия шофьор - 5/100 газ в града

Компанията Toyota произвежда таксиметрови автомобили за японския пазар от 1936 г., когато дебютира Model AA, а сега гигантът представи нов модел, който носи името JPN Taxi. Естествено, рето дизайнът се дължи на изискванията за таксиметров автомобил – много пространство за пасажерите, както на височина, така и на дължина, затова и колата е с удължена база.

Такси от Toyota: 5 на 100 газ в града

Дизайнерите на Toyota са ползвали за вдъхновение големия седан Crown, а страничните огледала са изнесени далеч напред на предните калници. Колата ще се предлага в две версии, като втората е с по-богато оборудване, но и двете ще се задвижват от 1,5-литров бензинов двигател, който върви на пропан-бутан (LPG).

Такси от Toyota: 5 на 100 газ в града

Двигателят задвижва предните колела и конструкторите на таксито обещават 19,4 км. пробег с един литър, но това са данните от теста JC08, който се използва в Япония.

Такси от Toyota: 5 на 100 газ в града

Цените на новото такси започват от 29 900 долара, а плановете на компанията са за 1000 продажби на месеца. Официалната премиера на JPN Taxi е тази седмица на изложението в Токио.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota jpn taxi
0 от 500
  • #4
    33 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Научна фантастика!
  • #3
    20 rate up comment 33 rate down comment
    pora ( преди 6 години )
    Това не е само за такси - бие дори 600 кубиков Смарт по разходи който дава около 6/100 градско! Тази кола много хора биха я взели веднага независимо от конете - става и за града и за извънградско ако се наложи защото е 5 места....
  • #2
    36 rate up comment 5 rate down comment
    Тико ( преди 6 години )
    Като си спомня едно време как нашите бакшиши ползваха "Тико".Място за пасажерите нямаше никакво, а такива кат мен дето са расли повечко бяха атракция... как влизаха в "Тико".
  • #1
    13 rate up comment 33 rate down comment
    рветеер ( преди 6 години )
    Ех, де да беше голфУ, тогава вече щяха да избият рибата ама на. :D