IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мечтата на таксиметровия шофьор - 5/100 газ в града

Това предлага новият автомобил на Toyota за този вид услуги

Мечтата на таксиметровия шофьор - 5/100 газ в града

Компанията Toyota произвежда таксиметрови автомобили за японския пазар от 1936 г., когато дебютира Model AA, а сега гигантът представи нов модел, който носи името JPN Taxi. Естествено, рето дизайнът се дължи на изискванията за таксиметров автомобил – много пространство за пасажерите, както на височина, така и на дължина, затова и колата е с удължена база.

Такси от Toyota: 5 на 100 газ в града

Дизайнерите на Toyota са ползвали за вдъхновение големия седан Crown, а страничните огледала са изнесени далеч напред на предните калници. Колата ще се предлага в две версии, като втората е с по-богато оборудване, но и двете ще се задвижват от 1,5-литров бензинов двигател, който върви на пропан-бутан (LPG).

Такси от Toyota: 5 на 100 газ в града

Двигателят задвижва предните колела и конструкторите на таксито обещават 19,4 км. пробег с един литър, но това са данните от теста JC08, който се използва в Япония.

Такси от Toyota: 5 на 100 газ в града

Цените на новото такси започват от 29 900 долара, а плановете на компанията са за 1000 продажби на месеца. Официалната премиера на JPN Taxi е тази седмица на изложението в Токио.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota jpn taxi
0 от 500
  • #24
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Що за болест трябва да имаш, за да напишеше всички негативни коментари и да им нацъкаш плюсове, а на другите минуси.Може би авторът на това нещо си мисли, че глупостите, които пише, по този начин ще станат истина. Интересна логика...
  • #23
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до: vel_co ( преди 6 години )
    Не ги слагат от естетична гледна точка така. Качи се на една кола с такива огледала и ще видиш, че са много по-удобни и практични.
  • #22
    8 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 6 години )
    Сто пъти по-добро от лондонските таксита!За перничани:такситата са направени за удобство на пътниците,а не за красота!
  • #21
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Лудория ( преди 6 години )
    Някои детайли за автомобила са спестени. Колата е хибрид, въпреки че са пропуснали малко по-горе да го споменат. През задната врата може да бъде вкарана инвалидна количка - поне има такава снимка. Има отопление на задните седалки...
  • #20
    4 rate up comment 8 rate down comment
    vel_co ( преди 6 години )
    Ако огледалата на калниците бяха с толкова предимства щяха да ги слагат така в целия сват, а не само в Япония и околностите. Схващанията им за дизайн са сбъркани от векове и моментните проблясъци в естетична посока са благодарение на чужди дизайнери или чуждестранно образование. А вътрешният обем се постига по-добре и много по-естетично с концепцията миниван:)
  • #19
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Гоуфовете само в Перник може да бъдат таксита. На др,ги места няма такива мазохисти.Както и да е статията е за един много добре според мен направен автомобил, който не само за такси ще е зобър, а и за ежедневна личнна употреба. Вижда ми се ф,нкционален и доста широк вътре.
  • #18
    10 rate up comment 23 rate down comment
    Тойотаджия ( преди 6 години )
    Представяте ли си Голф 7 такси, хахаха!
  • #17
    33 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    "Това не е истина. Има автомобили на които не са. Поне не целите. Има външен ръб на огледалото около 1/4 от цялата ми площ, което е сферично или е с изместен ъгъл, но не цялото."Нещо си в грешка. Огледалата са сферични(конвексни), а счупеното е под друг ъгъл за мъртвата зона - или асферични! Дясното е само сферично. Няма вече прави огледала, при бусовете може би
  • #16
    6 rate up comment 27 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хибрид на пропан-бутан е перфектното решение.абе тея от тойота бавно развиващи ли са че още не са се сетили за това?имаш 3 вида горива/задвижване и ползваш преимуществата и на трите. даже нещата стават още по екологични на газ ако ще се борим за екология.в този случай хибрид на газ никой електромобил не може да го бие по разход с всичките разходи включени в цената на километър. от покупна цена до всиако останало. или поне ще са на кантар нещата но електричката не става за надълго а хибрида да
  • #15
    8 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    до:На всички коли от около 94та огледалата са сферични!Това не е истина. Има автомобили на които не са. Поне не целите. Има външен ръб на огледалото около 1/4 от цялата ми площ, което е сферично или е с изместен ъгъл, но не цялото. Има автомобили (бусове, камиони и автобуси предимно, които са с прави огледала, но имат втори ред сферични)