IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada Vesta получи турбодвигател на Renault

Руският модел вече ще се предлага с 1,3-литров двигател

Lada Vesta получи турбодвигател на Renault

Руският производител АвтоВАЗ започва да поставя двигател на Renault на един от най-популярните си модели – Lada Vesta. За машината е предвиден 1,3-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 150 к.с., съобщава изданието CARscope.

Lada Vesta получи турбодвигател на Renault

Засега други подробности не се разкриват. Знае се единствено, че френският мотор с 4 цилиндъра има въртящ момент от 250 Нм. Това е 1,3-литровият TCe агрегат, която се поставя на моделите Captur, Megane и Scenic.

Заедно с новия турбомотор моделът на Lada ще получи и нова трансмисия, чиито изпитания в момента се провеждат. Причината е, че използваните от АвтоВАЗ скоростни кутии – френските JR5 и JH3, както и собствената разработка LDP-21807, не могат да се справят с подобен въртящ момент.

Досега единствено версиите на Lada Vesta, участващи в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) имаха двигател с турбина. Те се оборудвани с 1,6-литров мотор с мощност 380 к.с., производство на френската компания Oreca.

Снимка: АвтоВАЗ

Тагове: renault lada vesta
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Scorpio ( преди 6 години )
    Пичове журналисти, моля да поне малко да завишите вниманието си и да внимавате какво пишете. Рено няма 1.3 Tce мотор, 150 к.с. и 250 нм въртящ момент. Рено има 1.6 Tce 150 к.с. 240 н.м. въртящ момент. Има и 1.2 но той е 130 к.с. Разбирам, че имате задачки и брой статии за отмятане ама поне малко педантичност.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По същата логика можем да попитаме какво е румънското в Дачия!Сигурен съм, че в Лада-та има много повече руски неща отколкото в Дачия. Както пише в статията са слагали и руска скоростна кутия. Металите от които са изработени елементите са руски 100%. Ламарини, шаси, кабели, пластмаси и т.н. са руски. Сглобката също.Може да е всичко, но руснаците произвеждат готов продукт. А ние къде сме? Дойдоха китайци да сглобяват, но и те си биха шута. Няма по-зле от нас.Само злобеем срещу другите...
  • #6
    2 rate up comment 6 rate down comment
    фф ( преди 6 години )
    Не мога да възприема тези профили на ламарината на вратите. Нещо неестествено има ,не ме кефи.И Рено няма да ги оправят.....
  • #5
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ВБА ( преди 6 години )
    То, остана ли вече една автомобилна компания да произвежда всички части за автомобили. Вече повечето производители изнасят производството, където има по малко разходи и пазар за него, а не да доставя автомобилите на хиляди километри от завода си. Даже и тук има предприятия, които произвеждат части за различни марки. Следващото е сглобяването на определени ..мобилИ от дадена марка. Пример: Грейт Уол? в Ловеч. Те имат бъдеще, но им трябва реорганизаця. Видин гуми и джаНти, а електродвигатели в...?
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Добре! Я ме поправи тогава!
  • #3
    5 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    Докторе имаш нужда от добър лекар - увредил си се от каране на рено!
  • #2
    14 rate up comment 12 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    В тази руска машина, кое точно е руско? Водката изпита от работниците, докато я сглобяват ли?
  • #1
    8 rate up comment 19 rate down comment
    Значи .. ( преди 6 години )
    ще се знае кое е най-чупливото в лада - моторчето от рено!