Вход   Регистрация

GM също се отказва от бензина и дизела

GM също се отказва от бензина и дизела
 

Концернът планира 20 нови електромобила в следващите 5 години

Един от най-големите автомобилни производители в света - General Motors, планира в бъдеще да предлага само автомобили с нулеви вредни емисии. В концерна са уверени, че бъдещето принадлежи на електромобилите и затова планират да се превърнат в глобален лидер в производството им.

GM се отказва от бензина и дизела

Преходът от автомобили с двигатели с вътрешно горене към електромобили ще е плавен и на етапи и ще е съобразен със спецификите на всеки пазар, на който GM присъства, се казва в съобщение на компанията.

Първият етап ще започне с лансирането на два нови електромобила, като в гамата на GM вече присъстват Chevrolet Bolt EV и Volt, които трябва да се появят в следващите 18 месеца. Това ще и първите от следващите 20 електрически модела, които гигантът планира да представи до 2023 г.

От GM акцентират и на концепта Surus, изграден на базата на пълноразмерен пикап – един от най-важните типове автомобили за американския пазар. Концептът е получил два електромотора, като и четирите му колела са завиващи.

По-рано през годината от Volvo обявиха, че предстои електрифициране на гамата на шведския производител, а все повече стават страните, които планират да забранят продажбата на нови бензинови и дизелови мотори в близко бъдеще. Сред тях са Великобритания, Германия, Индия, Китай, Норвегия и Франция, като границата е 2030 г.

Реклама  


Купи Chevrolet

Виж всички обяви

Коментари ( 11 )

Напиши коментар Влез

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Хаха, дизела го има от 100 години, ще го има още доста дълго. За хибридите след 20г никой няма да си спомня.

7 милиона продадени хибриди за 17г производство, сам си смятай по колко се падат на година с огромни субсидии...

Вече всички почват да минават на ток, хибрида е мъртво роден както казах. Тойота 20г пробва да ги продава, по скоро неуспешно
Отговори
 
+4
 

Положителни: 5  Отрицателни: 1

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Фолксваген е пред фалит заради дизела си и се преориентираха и те към ел.автомобили,в хибридите се провалиха с Джета хибрид,Audi Q5 хибрид-придърпващи,недодялани и неикономични,тоест безсмислени,когато не ги е конструирал японец.
Отговори
 
 -1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 5

от: Toti ( преди 9 месеца )

Значи фалита им е близо!
Отговори
 
  0
 

Положителни: 3  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Да,затова порше,Ферари го произвеждат в най-бързите си коли,Тойота и Лексус продадоха милиони,а бмв обяви, че новите м серии ще са хибриди."Модерният" дизел е мъртвороден и нагледен провал на германския автомобилен инженеринг!
Отговори
 
 -4
 

Положителни: 2  Отрицателни: 6

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Хибрида е мъртво роден
Отговори
 
+1
 

Положителни: 4  Отрицателни: 3

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Мойто мнение е че първо ще минем през Хибриди...
Отговори
 
  0
 

Положителни: 4  Отрицателни: 4

от: бъдеще ( преди 9 месеца )

Така или иначе ДВГ си отива.
Дали ще го замени тока или водорода, не е важно.
Отговори
 
+7
 

Положителни: 9  Отрицателни: 2

от: До тинтири минтири ( преди 9 месеца )

Нещо си се объркал! Само за рафинирането на един литър гориво се изразходват 2квч енергия.
Допълнително имаш транспортни и производствени разходи и на нефта и на готовото гориво.

Само с тази енергия, електромобила може да се придвижва, ако вместо за производство и транспорт на горива се зарежда направо електромобила.

Незнайно защо, вредните емисии на автомобилите се измерват, без да се включи този етап. Измерва се само какво излиза от ауспуха на автомобила.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 7  Отрицателни: 4

от: Анонимен ( преди 9 месеца )

Е то всичко е политика, рашките почнаха да надигат глава и хоп всички изведнъж се сетиха за електричките. Нямам нищо против екологията, но тези не се тревожат за екологията си, а за господството си. С нищо не се различават от рашките. Една и съща монета но с две страни. Който има ум нека разсъди не е ли така.
Отговори
 
+3
 

Положителни: 5  Отрицателни: 2

от: пена ( преди 9 месеца )

Тепърва ще започнат мъките за държавите-бензинови-колконки и за цялата екосистема от фосилни тролове около тях. И в БГ реването ще е голямо...
Отговори
 
+6
 

Положителни: 12  Отрицателни: 6

от: Тинтири-минтири ( преди 9 месеца )

Покажи Коментара
Ахахахах ... и на кого ще ги продават :) Изтеглиха се от Европа, на американците влюбени в огромните V8 ли ще пробутват електричките :)
И какво дявол го взел означава "с нулеви емисии" производството на батерията е в пъти по-мръсно от бензина, а на електричеството в пъти по-мръсно от дизела - да ти писне от идиотщини!
Отговори
 
 -9
 

Положителни: 7  Отрицателни: 16


Избери кола


Изгодни оферти
Последен Тест Драйв
Инвестор.БГ © 2001-2014 Automedia.bg Всички права запазени | Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor.BG AD © 2001-2014 Automedia.bg All rights reserved. Contact Us | Advertising