IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Mazda6 ще е със задно предаване

В основата на новото поколение на седана ще бъде платформа, разработена от Toyota

Следващата Mazda6 ще е със задно предаване

Следващата генерация на Mazda6, която ще се появи през 2019 или 2020 г., ще бъде изградена на платформа със задно предаване. Това твърди изданието Car Sensor, като се позовава на собствена информация.

Следващата Mazda6 ще е със задно предаване

В основата на новото поколение на седана ще бъде архитектурата FR, която е направена от Toyota. Шасито се предоставя на Mazda като част от споразумението за сътрудничество между двата японски производителя. На него ще бъде построен и новият спортен модел Mazda RX-9 с роторен двигател, който също ще излезе през 2019 г.

Що се касае до следващата Mazda6, тя ще разчита и на нови бензинови двигатели. Те ще използват технологията SkyActiveX, като ще станат първите в света масови мотори от този тип, възпламенявани от сгъстяване, а не от свещи. Досега този принцип се използваше при дизеловите агрегати.

За моторите от семейството SkyActive-X също ще се използват свещи, но те ще се задействат само при по-високи натоварвания.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda6
0 от 500
  • #4
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Сътрудничеството между едни от най-стойностните автомобилни компании започва да дава резултати.Браво!От това ще спечелим най-вече потребителите.С нетърпение очаквам бензинката им с повишена компресия и новия ванкелов двигател.Естествено им е нужна и навата платформа от Тойота за задно предаване. Ванкела по традиция ще е на задно, а и очаквам 300-400 к.с. от малка кубатура. Презполагам и някой хибрид ще пуснат през това време с пурфектната тойотска система съчетана с тухен двигател.
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тоя па - дизайнер на легени, акъл дава!?
  • #2
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Само дано и дизайнът да не е разработен от Тойота.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    домат ( преди 6 години )
    тъкмо след две-години ще дойде време да сменям сегашната мазда...