IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Mazda6 ще е със задно предаване

В основата на новото поколение на седана ще бъде платформа, разработена от Toyota

Следващата Mazda6 ще е със задно предаване

Следващата генерация на Mazda6, която ще се появи през 2019 или 2020 г., ще бъде изградена на платформа със задно предаване. Това твърди изданието Car Sensor, като се позовава на собствена информация.

Следващата Mazda6 ще е със задно предаване

В основата на новото поколение на седана ще бъде архитектурата FR, която е направена от Toyota. Шасито се предоставя на Mazda като част от споразумението за сътрудничество между двата японски производителя. На него ще бъде построен и новият спортен модел Mazda RX-9 с роторен двигател, който също ще излезе през 2019 г.

Що се касае до следващата Mazda6, тя ще разчита и на нови бензинови двигатели. Те ще използват технологията SkyActiveX, като ще станат първите в света масови мотори от този тип, възпламенявани от сгъстяване, а не от свещи. Досега този принцип се използваше при дизеловите агрегати.

За моторите от семейството SkyActive-X също ще се използват свещи, но те ще се задействат само при по-високи натоварвания.

Снимка: Mazda

Тагове: mazda6
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Маздите още си ръждясват. Нищо не е подобрено.
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Задното предаване е на практика неприложимо в реални български условия...Върви да караш в Русе, Силистра или Добрич през зимата със задно, особено с гуми десета употреба от OLX-а!Тръгнали да сравняват някоя Е36-ца с най-новите лимузини на БМВ хахахахахаха :)
  • #12
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Кои са тези всички които са плюели задното да ппопитам анонимия по-долу?В статията пише, че Тойота им дава платформата, което значи, че Тойота не са. Освен това Тойота имат модели със задно, въпреки, че това е масова марка и би трябвало да изберат предното за по-евтино, както повечето. На всичкото отгоре повечето модели на Лексус са със задно. Така, че не говорете глупости.Единствените, които плюят задното са Фолк с Ваген и Ауди. Само те го недолюбват и грачат срещу него!
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Маздите ръждясваха, когато бяха заедно с Форд. Веднага след, като прекратиха взаимоотношенията с тези измамници и дръпнаха по всички параграфи. След раздялата им някой, ако каже че Маздата ръждясва повече от другите да знаете, че лъже.Освен всичко, Маздите и повечето коли преди време ги внасяха предимно от Австрия, Швейцария и Германия. Там поцинкованите Аудите гниеха от силните химии с които ръсят зимата, а какво остава за непоцинкованите купета. Така, че и това има влияние.
  • #10
    2 rate up comment 4 rate down comment
    А дано ... ( преди 6 години )
    след предното и задното накрая улучат и правилното предаване - 4Х4!
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    домат ( преди 6 години )
    А Skyactive-X е изцяло нов тип бензинов двигател. Написаното в сатията "За моторите от семейството SkyActive-X също ще се използват свещи, но те ще се задействат само при по-високи натоварвания" не е вярно. Свещите се използват винаги, но по различен начин - или за стандартно запалване, или за увеличаване на компресията при по-ниско натоварване. Прочетете статията в Jalopnik - How Mazda's 'Holy Grail Of Gasoline Engines' Actually Works
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    домат ( преди 6 години )
    Ръждясваха някои модели правени в Япония до преди 8-9 години. Имал съм Мазда MPV, модел 2002 и Мазда MPV 2003. Тройката не успя да ръждяса, но по MPV-то изби ръжда по калниците и задния капак. След това имах Мазда 6, 2006. Не ръждяса. Около мен масово 3, от моделите 2004-2009 са с ръжда. Сега карам Мазда 3, модел 2010 (купена 2009 г), която няма ръжда. Цяла зима се къпе в мокра сол.
  • #7
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Алооо, я си спомнете статията тук как Мазда от 2020 г. спира с двигателите с вътрешно горене. И сега какво ...!? Омръзна ми от партенки! За мен това супер измислена фирма. Колите им ръждясват като за световно. Особено новите им модели.
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хахах всички вкупом плюеха задното, но само Мерцедес и БМВ го осъвършенстваха. Сега всички разбраха че за лимузини предното нестава и започват да правят задно.....
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам, имам CX-5 дизел Skyactive и харчи 9/100 до Бургас. Брат ми пред мен през целия *** с Tucson дизел, с два литра надолу. Баси маздата смотана! И корейката е с $0 коня повече.