IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall иска да купи само Jeep

Целта на китайците е да станат най-големият производител на всъдеходи в света

Great Wall иска да купи само Jeep

Китайският автомобилен производител Great Wall иска да купи само марката Jeep, а не целия концерн Fiat-Chrysler Automobiles (FCA). Това обяви пред Automotive News шефът на Great Wall - Ван Фенин, според когото преговорите ще стартират съвсем скоро.

Great Wall иска да купи само Jeep

По-рано това лято се появиха съобщения, че цели 4 китайски компании имат интерес за придобиването на американо-италианския концерн.  Представители на Great Wall дори бяха забелязани в централата на FCA в Оубърн Хилс, щата Мичиган. Твърдеше се, че китайците искат да купят концерна, но без марките Alfa Romeo и Maserati, които по примера на Ferrari трябва са бъдат преобразувани в отделни фирми.

Great Wall иска да купи само Jeep

Според новата информация, китайската компания иска да стане най-големият производител на всъдеходни модели в света и за целта ще се опита да придобие марката Jeep. В момента Great Wall е лидер по продажби на такива модели на вътрешния пазар, като е собственик на бранда Haval. Той предлага само всъдеходи, кросоувъри и пикапи със задвижване на четирите колела.

Great Wall иска да купи само Jeep

В същото време Jeep продължава да се радва на огромна популярност, благодарение най-вече на моделите си Cherokee и Grand Cherokee. От ръководството на FCA отказват коментар по темата, но не е тайна, че изпълнителният директор Серджио Маркионе не крие желанието си за обединение с друг голям производител.

Снимки: Jeep

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 6 години )
    Ako FCA prodadat Jeep, kakvo shte prodavat?!
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Китайците така развиха Волво, че е по-добре да не си го купуваш вече ;). А в Китай наистина се произвеждат и качествени стоки, но на цена на която можеш да произвеждаш и в Европа ...
  • #5
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ще разкарат Гриша Ганчев и сигурно теб ще наемат...понеже си специалист по всичко...вероятно на хиляди хора даваш хляб...Гриша Ганчев е един от малкото хора в България, които наистина разбират от бизнес!А на колко хора е помогнал, само той си знае, защото не го афишира публично. Да е жив и здрав!
  • #4
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Achtung ( преди 6 години )
    Волво е добър пример как китайци успяха да развития дадения бранд, а СААБ е отличен пример, как американци успяха да съсипят легендарен такъв. Чайната произвежда близо 30% от колите в световен мащаб, тоест колкото целия ЕС и Япония взети заедно, така че, е въпрос на време да правят качествени коли.
  • #3
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нормално е да искаш да убиеш най-големия си конглокент в сегмента. Каквото и да си говорим, JEEP е единствения не японски СЪВ, който става за офроад.Има и луксозни модели и е с добро име навсякъде по света.Но имайки предвид как продават след, като ги взе Фиат едва ли ще ги продадат или ако го направят, ще е на огромна цена.
  • #2
    18 rate up comment 3 rate down comment
    Пламен ( преди 6 години )
    Ей това не мога да го разбера, защо постоянно се плюе (от българския разбирач по абсолютно всичко), когато китайкса компания купи някоя "велика" било то волво в конкретния случай Jeep или някоя друга. Сами се сещате къде са парите. Все пак няма да бъдат сглобявани от китайци, пък и да са сами се сещате, че от китайско до китайско има ралзика. Зависи за какво си плащаш!Хайде със здраве на всички разбирачи и нека плюенето започне СЕГА!
  • #1
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Е ако започнат в Ловеч да правят Гранд Чероки ще е супер. Ама първо китайците трябва да разкарат Ганчев и антуража му от там.