IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Следващата генерация ще е мек хибрид, с изцяло преработен интериор

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Осмото поколение на Volkswagen Golf ще е най-голямата революция в 43-годишната история на модела, съобщава Auto Express, като публикува първите ексклузивни кадри на бъдещата кола. Очаква се следващият Golf да дебютира официлано през 2019 година.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8
Снимки: Auto Express

Осмата генерация ще стане хибридна и ще предлага доста по-малко версии от сегашната. Тя ще се упояви успоредно с I.D. - първия модел от новата изцяло електрическа гама на VW. Шефът на компанията Херберт Дийс обаче уверява в интервю за изданието, че Golf ще си остане основният фокус на Volkswagen.

"Golf e приоритет, защото следващото поколение ще е ядрото на гамата ни. Общественото внимание, пресата и нашите комуникации са съсредоточени върху електромобилите, защото вярваме в тях. Но съм убеден, че Golf ще си остане най-важният ни продукт", обяснява Дийс.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Осмата генерация ще бъде построена върху обновена версия на модулната платформа MQB и ще е средно със 70 кг по-лека от сегашната кола. Като контури колата няма да се промени особено, но светлините и решетките ще станат по-разчупени. В средата на задната врата ще бъде изписано името на модела, както е при новия Arteon.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

Основно преобразяване ще претърпи интериорът, като повечето бутони ще отстъпят място на дигитални дисплеи.

Това ще е и първият Golf с т. нар. "мека хибридна технология", с 48-волтова електрическа система. "Меките хибриди ще играят главна роля при следващото поколение", потвърждава Дийс. Основният двигател в гамата ще е 1.5-литровият 4-цилиндров бензин, а досегашният 1.6 дизел ще бъде заменен от нов, с работен обем 1.5 литра.

Ето го и бъдещия Volkswagen Golf 8

GTI и R версиите ще станат по-мощни - съответно 250 и 350 конски сили. Ще има и ново поколение на плъг ин хибрида GTE, но занапред няма да се предлага чисто електрическият е-Golf - неговото място в гамата ще бъде заето от I.D.-моделите.
 

0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 години )
    Прилича на корейците,защото дизайнера от VW отиде в KIA,а взеха и от BMW човека,който отговаря за динамиката.Затова kia ceed тази година е пред голфа, а Stinger-a е по-бърз от 540I ;) Аз карам KIA OPTIMA и смятам,че е една от най-красивите коли на пазара.Няма лукса на 5-цата и Е-класата,но е с фут екстри,здрава е,има 7 години гаранция,а поддръжката и е супер евтина.
  • #38
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Учуден ( преди 6 години )
    Хаха добре щом казваш лъжа. Все ми е тая какво мислиш. Важното е че сега не мога вече една година да се нарадвам на колата си, не ми се налага да стоя с крак на спирачката по светофарите и не съм ходил на майстор.Всеки е свободен да си кара и да харесва каквото си реши. Аз само изказвам моето мнение от опита, който имах и от обикалянето по автосалоните, което направих.
  • #37
    20 rate up comment 6 rate down comment
    До Учуден ( преди 6 години )
    Ауто холд?В Рено Сценик го има от 10 години ама видиш ли в новите го нямало!?Лъжеш като дърт голфаджия.
  • #36
    17 rate up comment 5 rate down comment
    До Учуден ( преди 6 години )
    Да, минал съм по салоните и ти казвам, че лъжеш.
  • #35
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    страхотен е 2029 ще си го купя за 5000 лева от горубляне!
  • #34
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ъхххх... Това на нищо не прилича.
  • #33
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Учуден ( преди 6 години )
    Вие хубаво си хейтите тук, но някога стъпвали ли сте в автосалон и сравнявали ли сте колите? Преди година търсих кола в този клас и минах през почти всички марки. Ами това, което ми предложиха като оферта за Голф нямаше аналог при другите. В Рено се наложи да им обяснявам аз какво е това ***-hold и незнайно защо в новия Меган липсваше.
  • #32
    16 rate up comment 12 rate down comment
    ззз ( преди 6 години )
    Една дума - Безлична!Поредната кола от типа: Мъжът харесва колата, но Жената я избира!Може и да е добра, но де'т се казва: ако не ме "кефи" за какво ми е?Поредната практична кола - мараза тази дума! Но е точна - прилича на кола без характер и самоличност.
  • #31
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Бла, бла, заспах от скука! Истината е, че в Германия не са най-доволни от Голф или от другите им кочинки, а от Хюндай i30. Дано излезе линка. Чети и плачи, *** http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/31388-ot-koi-avtomobili-sa-nai-dovolni-v-germaniia/
  • #30
    16 rate up comment 9 rate down comment
    ВАГ - не благодаря ( преди 6 години )
    Прочетете само няколко страници от тази тема и ще видите, какво е качеството на VAG. Харчене на масло на почти всички двигатели и непрестанни проблеми. Темата е за Октавия 3.http://skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/48324-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F-3-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE/