IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Двата кросоувъра се напреварват на ¼-миля

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Британското издание Carwow изправи един срещу друг на пистата електрическият Tesla Model X във версия 100D и дизеловият кросоувър Audi SQ7. Двете машини се надпреварваха на драг-рейсинг - разстояние от ¼-миля  (402 метра), като видеото бе качено в YouTube.

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Tesla Model X във версията 100D е оборудвана с два електромотора със сумарна мощност 525 к.с. и батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди.

Спортната версия на Audi Q7 на свой ред разчита на дизелов мотор с 2 турбини и електрически компресор, развиващ мощност от 435 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.


Електрическият модел спечели надпреварата, като измина дистанцията за 13,4 секунди. На финала Tesla Model X разви 164 км/ч. Кросоувърът на Audi бе с 0,1 секунди по-бавен, но вдигна по-висока скорост – 170 км/ч.

Снимка и видео: Carwow
 

 

Тагове: tesla model x audi sq7
0 от 500
  • #19
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    А балона напудрен дизель кога ще се спука. Колкото и турбини да им слагат за градска кола си е нон сенс вече. Разберете бе хора тия сажди Ви тровят децата. Дори в някой градове ги забраняват.
  • #18
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Да ама не ( преди 6 години )
    Той балонът се е запукал от няколко години. Анализаторите обясняваха че дори 2018г. Tesla няма да може да започне серийно производство на модел 3. Този петък обаче ще излезе първата бройка. На 28-ми този месец, първите 30 собственика ще получат автомобилите си. Ако Илон Мъск искаше да прибере едни пари, нямаше да си прави труда да строи цяла фабрика от последно поколение и да спука балона точно когато почне производството. Сега вече с фабрики за батерии и за автомобили, може да очаква печалби.
  • #17
    8 rate up comment 8 rate down comment
    До Азъ ( преди 6 години )
    А като свърши нафтата кво правим!
  • #16
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Тис ( преди 6 години )
    Ами зареждаме я бе
  • #15
    12 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Балона тесла скоро ще се спука и тогава ще падне големият смях.
  • #14
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Азъ ( преди 6 години )
    Всичко хубаво, ама като свърши батерията кво правим?
  • #13
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    В Теслата пича държеше чашата с две ръце и пак се оля с вода,а в Аудито само с една и не се омаца така.Това е разликата,едното е луксозен СУВ,а другото е тислъ.
  • #12
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Теслата ще е много по-добра и в завои заради батериите, които са монтирани в пода където свалят много центъра на тежеста.
  • #11
    13 rate up comment 6 rate down comment
    е2дфг ( преди 6 години )
    То това да не е VW че да влиза в авариен режим като го покараш 5 мин :DКогато Теслага загрее над нормалното, просто редуцира леко мощноста ;)
  • #10
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Шмекери защо Аудито не трьгва с Лаунч??????