IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Двата кросоувъра се напреварват на ¼-миля

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Британското издание Carwow изправи един срещу друг на пистата електрическият Tesla Model X във версия 100D и дизеловият кросоувър Audi SQ7. Двете машини се надпреварваха на драг-рейсинг - разстояние от ¼-миля  (402 метра), като видеото бе качено в YouTube.

Tesla Model X срещу Audi SQ7 на писта (ВИДЕО)

Tesla Model X във версията 100D е оборудвана с два електромотора със сумарна мощност 525 к.с. и батерии с капацитет 100 кВт/ч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,7 секунди.

Спортната версия на Audi Q7 на свой ред разчита на дизелов мотор с 2 турбини и електрически компресор, развиващ мощност от 435 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,8 секунди.


Електрическият модел спечели надпреварата, като измина дистанцията за 13,4 секунди. На финала Tesla Model X разви 164 км/ч. Кросоувърът на Audi бе с 0,1 секунди по-бавен, но вдигна по-висока скорост – 170 км/ч.

Снимка и видео: Carwow
 

 

Тагове: tesla model x audi sq7
0 от 500
  • #39
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Един пазарен "разбирач"! Какво си заприпадал по тия кочини, от 120 милиона коли, едва 80 хиляди са продали Тислите!Харесвам американски коли(дизайна)Мустанг, Кадилак , ама са много трошливи. Това,че ти изпадаш в екстаз от всичко американско било то и л**** не означава ,че и другите трябва да сме такива.
  • #38
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Какъв е този измислен тест бе, направете един тест от единият до другият край на САЩ да видим коя кога ще стигне по-бързо. Като я шпориш така теслата батерията и заминава за отрицателно време. Пълна пародия
  • #37
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Не харесвам Ауди, но защо не покажете как се трошат тия Тисли след година използване- врати, дръжки, екран. При аудитата не е така. И нека да се сравни на пробег от 500километра да я видим тогаз тая електричка?Сякаш карането на кола през цялото време е някакъв Драг на писта?!
  • #36
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Seat Leon Cupra 290 275+km/h:)))примерно.. А тези коли който пишеш са около 99% с премахнато електронно ограничение а??
  • #35
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нали ви е ясно,че ако някой ден се наводни пазара с електрички киловат-час ток ще стане по-скъп от литър петрол?И тогава пак ще има приказки от сорта-бах таз кола,тя ми гори 500 лева ток на месец.
  • #34
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Dnes.bg ( преди 6 години )
    А и да бьрзо е на аутобана в Германия и там Теслите ще бьдат изпреварвани от доооста по слаби коли но с по висока максимална скорост.Там Тесла е безсилна!!!
  • #33
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Оня ( преди 6 години )
    Така е но скоро излиза и Ламбо Urus за който ВАГ обещават уникална динамика та ще видим... В руски сайт четох че екстремната Бентайга излиза доста по скоро... Скоро ще разберем как ще отговорят немците...
  • #32
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Dnes.bg ( преди 6 години )
    Очаква се екстремната версия на Бентайга да надхвьрля 680коня с,което да запази Короната най бьрз сериен кросоувьр в света!
  • #31
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Dnes.bg ( преди 6 години )
    Появата на нови модификации на Bentayga е продиктувана най-вече от предстоящото излизане на потенциалните конглокенти Lamborghini Urus и всъдехода на Rolls-Royce. В този сегмент клиентите винаги търсят най-новото и най-скъпо, затова моделът на Bentley трябва винаги да е актуален.
  • #30
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Dnes.bg ( преди 6 години )
    Една от новите версии на Bentayga ще бъде крос-купе, тъй като подобни модификации продължават да набират популярност. Предвижда се още екстремна версия, която ще получи добавка GT3 R по аналогия със спортния вариант на луксозното купе Bentley Continental.