IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Балкан стар” потвърди раздялата с Mercedes

Компанията ще остане генерален дистрибутор на Mitsubishi и основен за Fiat Chrysler Automobiles

„Балкан стар” потвърди раздялата с Mercedes

Досегашният официален представител на концерна Daimler за България – компанията „Балкан стар”, официално потвърди раздялата си с германския гигант. Считано от 1 април тази година генералното представителство за България на марките Mercedes-Benz, Setra и Fuso се поема от компанията „Силвър Стар Мотърс”.

„Балкан стар” потвърди раздялата с Mercedes

„Балкан Стар” счита „Силвър Стар Мотърс” за опитен и компетентен експерт и отличен избор от страна на Daimler AG, който ще допринесе за по-нататъшното високо представяне на марките на българския пазар. След трансформацията, групата „Балкан Стар” ще продължи да oперира на българския пазар в качеството си на генерален дистрибутор на Mitsubishi Motors Corporation за България и оторизиран дистрибутор на Fiat Chrysler Automobiles S.p.A. за Jeep® в България”, се казва в съобщението до медиите.

Фирмата „Балкан Стар” е част от предприемаческата група Willi Betz и започва своята дейност през 1992 г. като генерален представител за марката Mercedes-Benz в България. През следващите години компанията разшири портфолиото и поема представителството на марки като Chrysler, Jeep, Dodge, Mitsubishi, Setra, Fuso, Fiat и Fiat Professional, както и марките Renault и Dacia, чpез партньора в групата - Ауто Франс 3000, който е първият официален дилър на Renault-Nissan в България.

Дружеството „Силвър Стар Мотърс” на свой ред е собственостна британската фирма Silver Star Motors Holding Limited. Тя принадлежи на бизнесмена от Саудитска Арабия – Халед Ахмед Джуфали, а в съвета на директорите на българската компания влизат Стивън Уитакър, Йоахим Шмид и Ролф Юрген Заерле.

Новият вносител ще отговаря както за марката Mercedes, така и за продажбите и обслужването на автобусите Setra и камионите Fuso, които също са собственост на Daimler. Предстои откриването на нови клиентски центрове в София, Пловдив и Варна, които ще оперират самостоятелно, а в дългосрочен план компанията ще цели увеличаване на пазарния си дял в страната, съобщиха от Daimler.

Снимка: Балкан Стар
 

0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ivo ( преди 5 години )
    Niakoi moje li da mi pomogne s edin goliam moi problem.Prosto iskam niakoi da mi podskaje kak i ot kade moga da se oplacha ot serviz na mercedes.Stava vapros za izmama ot tiaxna strana spriamo men.Serviza se namira v Garcia-Solun.Shte sam vi blagodaren ako niakoi moje da mi pomogne.Blagodaria predvaritelno
  • #18
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До Georgi ( преди 7 години )
    Ако искаш да чуеш "комплемнти" от типа: "То само селяните карат Ауди" *** в порше-запад ...
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Georgi ( преди 7 години )
    Няма как, като е болна майката (Вили Бетц), детето да е здраво (Балкан Стар). Дилърът на Мерцедес беше наистина срам за марката, коли от България се караха редовно в Румъния, даже в Австрия за ремонти. Аз лично от всички сервизи на БМВ съм много доволен, хората са компетентни и приятелски настроени, за 5 години не съм имал оплакване от тях. Предстои ми обаче смяна или към Ауди или Мерцедес и ще видим, как са и колегите им, щото едно време Фолксваген бяха далеч от безпроблемни сервизи.
  • #16
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Брандо ( преди 7 години )
    Доколкото разбрах, целият ръководен и изпълнителен персонал, работил за Балкан Стар - Мерцедес, просто се прехвърля в новата фирма.Сервизите ще действат на същия принцип и същото скубане, така че ще ни бъдат изгодни, само ако сме в гаранция. Последният път когато влизах, ми искаха за смени близо 4 хил., а се оказаха достатъчни 800 лева в друг сервиз.
  • #15
    20 rate up comment 1 rate down comment
    1234 ( преди 7 години )
    Май ще се окаже вярна приказката за матряла. Явно си неставаме. Аз не знам да има някой фирмен сервиз (представителство) от който клиентите да са доволни. Същата работа е и с Мотопфое, София франс ауто , Автомотор, Аутоиталия, Айенди комерс,Еуратек и т. н. Все кофти мениджъри ли целят ,та не дават кинти за качествен персонал, българина ли е взискателен клиент не знам ,но има нещо
  • #14
    16 rate up comment 3 rate down comment
    2втек ( преди 7 години )
    ''Пременил се Илия, погледнал се - пак тия''
  • #13
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Хазартният Ицко ( преди 7 години )
    Пишман газар... видях го да реве пред Балкан Стар
  • #12
    12 rate up comment 1 rate down comment
    проф. Ан ( преди 7 години )
    Тия що не ги затворят със задна дата!
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    fan ( преди 7 години )
    Това не е новина, иначе номенклатурата намества някои лев, че тия натрупаха бая пасиви за годините, в които "оправяха"клиентски коли, още си търся модулите за keyless go :)
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Пена, надбавката при резервните е 35 - 40% за оригинални части, не са баш цените на Мерцедес.