IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се включва в битката на хиперколите

Компанията готви отговор на Mercedes-AMG Project One

Audi се включва в битката на хиперколите

Ръководството на германския производител Audi обсъжда възможността за създаването на своя хиперкола, която да се конкурира с подготвяния от Mercedes-AMG автомобил, известен към момента като Project One. Това призна шефът на спортното подразделение на марката Стефан Винкелман в интервю за Car Advice.

Audi се включва в битката на хиперколите

По думите му, създаването на подобна машина ще демонстрира значимостта на марката Audi. В основата на хиперколата ще бъде моделът със средно разположение на двигателя R8 V10, който разполага и с фирмената система за задвижване на четирите колела Quattro.

„Към момента говоря напълно хипотетично, но това не значи, че не мислим върху създаването на подобна кола. Тя има огромен потенциал и това ясно се вижда от нашите успехи в различните състезания. От всички тези машини, които виждате на пистата, можем да вземем доста идеи”, обясни Винкелман.

Топ-мениджърът допълни, че бъдещата хиперкола на Audi ще се предлага в ограничена серия и ще струва страшно много пари. Винкелман обаче отхвърли възможността компанията му да използва помощ от Lamborghini за направата на хиперкола, въпреки че по този начин ще бъдат намалени разходите.

Снимка: Audi
 

0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Italian Stallion ( преди 7 години )
    Herr Winkelmann govori hipotetichno , no tova ne mu prechi da zayavi , che Mercedes vinagi sa bili edna krachka pred Audi !
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    re ( преди 7 години )
    RICE-rite, da komentirat kogato toyota, eventualno nqkoi den imat vyzmojnost da syzdadat hypercar.
  • #5
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Сега ще се разбере колко струва Вейрон :-)Нищо чудно да го пуснат с друг двигател та да не бие на очи, че е същото ама по-евтино понеже е с емблема на Алди.
  • #4
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    и аз го помня тоя отворко - мислеше да слага атмосферен двигател на Урус. явно му издърпаха ушите и за тази глупост.
  • #3
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    тоя човек преди години като шеф на Ламборгини разправяше е дори и SUV-то им Урос няма да има хибридна система, а аз тогава писах точно тук че тоя чоек говори глупости. миналата година се разбра че ще е хибрид. кой знае - може да е чул какво пиша. представяш ли си ако си пазех коментарие за лична употреба. хаха
  • #2
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Този човек разбира от коли повече от всички взети заедно в този сайт така че можеш да си запазиш коментарите си за лична употреба
  • #1
    7 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    най-мразя някой дето дори не е инженер да ми говори НАПЪЛНО хипотетично за коли. ай сиктир